Borsanın parlayan yıldızı, cirosunu %172 artırdı!

Borsa İstanbul şirketlerinden finansal tablo açıklamaları gelmeye devam ediyor. Teknoloji/yazılım…

Borsanın parlayan yıldızı, cirosunu %172 artırdı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul şirketlerinden finansal tablo açıklamaları gelmeye devam ediyor. Teknoloji/yazılım sektörünün önde gelen şirketi de açıklanan bilançoda cirosunu %172 artırdı. İşte detaylar!

Yazılım sektörünün önde gelen şirketlerinden VBT Yazılım A.Ş., 2023 yılının 9 aylık finansal tablosunu açıkladı. Şirketin bilançosunda birçok finansal kalem iyimser bir hava verdi.

Satışlarının yanı sıra net dönem kârını da artıran VBT Yazılım (VBTYZ), aynı zamanda özkaynaklarını artıran şirketler arasında da yer aldı.

CİROSU %172 ARTIŞ GÖSTERDİ

VBT Yazılım, 2023 yılının 9 aylık bilançosunda cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre %172 artırdı. 2022/9 bilançosunda 448,80 milyon TL ciro yazan şirket, bu yıl ise 3. çeyrekte 1,22 milyar TL ciro elde etti.

NET DÖNEM KÂRINDA DA CİDDİ ARTIŞ GÖRÜLDÜ

VBT Yazılım’ın net dönem kârında da %87’lik bir artış kaydedildi. Geçen yılın aynı döneminde 49,55 milyon TL net dönem kârı duyuran VBT Yazılım, 2023/9 finansal tablosunda bu rakamı 92,65 milyon TL’ye yükseltti.

ŞİRKETİN ÖZKAYNAKLARI YÜKSELDİ

2023 yılının 6 aylık döneminde 284,84 milyon TL’lik özkaynağa sahip olan VBT Yazılım, 9 aylık bilançoda bu rakamı 303,53 milyon TL’ye çıkardı. Şirketin özkaynaklarındaki artış ise %7 olarak kayıtlara geçti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme