Borsanın yeni şirketinden dikkat çeken dev sözleşme!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Borlease Otomotiv (BORLS) rekor bedelli bir sözleşmeye imza attı. Şirket, sözleşme detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılara duyurdu.

Borsanın yeni şirketinden dikkat çeken dev sözleşme!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un araç kiralama şirketlerinden biri olan Borlease Otomotiv Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz. Tic. Ltd. Şti. ile rekor bedelli bir iş sözleşmesine imza attı. Araç kiralama kapsamında imzalanan sözleşmenin detayları, Borlease Otomotiv tarafından yatırımcılara duyuruldu.

Borlease Otomotiv yaptığı KAP açıklamasında, “Şirketimiz uzun dönem araç kiralama hizmetleri kapsamında ''Türkiye'ye yatırım yapan ilk uluslararası perakendeci'' unvanına sahip profesyonel perakende sektörünün öncü firmalarından Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz. Tic. Ltd. Şti. ile uzun dönem araç kiralama hizmet sözleşmesi imzalanmıştır. İmzalanan sözleşme kapsamında toplam 569 adet ve 533.223.413 TL (KDV Hariç) araç yatırımı yapılacaktır.

Şubat ve Mart aylarında teslimatlarına başlanılacak olan sözleşmenin şirketimizin kiralama cirosuna etkisi 2024 yılı için yaklaşık 156.000.000 TL  (KDV Hariç)  olup, 36 aylık sözleşme süresinde toplam kiralama ciromuza etkisi 624.033.000 TL  (KDV Hariç)  tutarında olacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadelerine yer verdi.

BORLS HALKA ARZ SONRASI PERFORMANSI

Borlease Otomotiv’in halka arz edilen payları, 19 Ekim 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 25,29 TL olan BORLS, daha sonra ise en yüksek 44,62 TL’yi görmüştü. Tarihi zirve fiyatından düşüşe geçen BORLS payları, 28 Aralık 2023 tarihinde 28 TL’ye kadar gerilemişti. Bir miktar düşüşün ardından yeniden yükseliş kaydeden hisse, 8 Şubat 2024 tarihli seansı ise 38,04 TL’den kapattı.

Borsanın yeni şirketinden dikkat çeken dev sözleşme!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme