Bu hisse 1 yıldır düşüyor! Kayıp %75'i geçti!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Penta Teknoloji hisseleri, 1 yıldır düşüyor. 22 Ekim 202…

Bu hisse 1 yıldır düşüyor! Kayıp %75'i geçti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerden Penta Teknoloji hisseleri, 1 yıldır düşüyor. 22 Ekim 2022’de tarihi fiyatlarını gören PENTA, 1 yılda %75’in üzerinde değer kaybetti.

Borsa İstanbul’a Mayıs 2021’de katılan PENTA, halka arzının ardından bir müddet yatay gitse de daha sonra sert yükselişi ile dikkat çekmişti.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında bedelsiz sermaye artırımı kararı alan şirket, paydaşlarına %800 bedelsiz pay vermişti. Bedelsiz kararı sonrası SPK onayı sürecine kadar yükselişini sürdüren PENTA payları, halka arzın ardından ise toplamda %2300‘ün üzerinde primlenmiş oldu.

SPK’dan onay almasının ardından 24 Ekim 2022 tarihinde %800 oranında bedelsiz bölünen PENTA, o tarihten bu yana düşüşünü sürdürüyor.

86,55 TL’DEN 20 TL’YE KADAR DÜŞTÜ!

Bölündüğü ilk gün taban fiyata düşen PENTA hisseleri, aradan 1 yılın geçmesine rağmen toparlanamadı. Şirketin hisselerinde o tarihten bu yana kayıp ise, %75‘i geçti. Bölünmenin gerçekleştiği tarihte 86,50 TL’nin üzerinde olan PENTA, geçtiğimiz aylarda 11,69 TL‘ye kadar düşse de şu sıralar, 20 TL fiyatlarda işlem görüyor.

Haber



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme