Bu hisse borsada ilk kez tavan oldu!

Borsa İstanbul'a katılan son şirketin hissesi ilk kez tavan oldu. Hisse seansı da tavan fiyattan kapattı.

Bu hisse borsada ilk kez tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem görmeye başlayan Avrupakent GYO (AVPGY) hisseleri, borsa serüveninde ilk kez tavan fiyata yükseldi. Avrupakent GYO, 7 Aralık 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ndan halka arz onayı almıştı. 15 Aralık 2023 tarihinde borsada işlem görmeye başlayan şirketin hisseleri, o tarihten bu yana ilk kez tavan fiyattan kapanış gerçekleştirdi.

İLK GÜN DÜŞÜŞ YAPMIŞTI

Halka arz fiyatı 55,08 TL olan AVPGY, borsadaki ilk işlem gününde sert düşüş göstermişti. Hisse, gong törenin ardından seansı -8’in üzerinde düşüşle açmıştı. Gün içerisinde de düşüşünü sürdüren AVPGY hisseleri, 4 Ocak 2024 tarihinde ise şimdiye dek gördüğü dip fiyat olan 37,60 TL’ye kadar gerilemişti.

AVPGY hisseleri dip fiyata geldiğinde ise halka arz fiyatının yaklaşık %40 altında düşmüş oldu. Hissede o tarihten sonra bir müddet yatay seyir görüldükten sonra 17 Ocak 2024 tarihinde ise tavan fiyat görüldü.

İLK KEZ TAVAN OLDU

21 Aralık 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan AVPGY, 17 Ocak 2024’te ilk tavan kapanışını gerçekleştirdi. Hisse, her ne kadar tavan fiyattan kapanış yapsa da halka arz fiyatının halen altında işlem görüyor. Borsada 19 seansı geride bırakan AVPGY, 16 Ocak 2024 tarihli seansı 45,28 TL’den kapatmıştı. Hisse, 17 Ocak tarihinde ise 49,80 TL’den kapanış gerçekleştirdi.

Bu hisse borsada ilk kez tavan oldu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme