Bu hisse günlerdir tavandan inmiyor!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz hissesi, günlerdir tavan fiyata yükseliyor. Tavandan inmek bilmeyen hisse, kısa zamanda fiyatını katladı.

Bu hisse günlerdir tavandan inmiyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işleme başlayan yeni halka arz şirketlerden Kuzey Boru (KBORU), tavan üzerine tavan yapıyor. Sadece Ocak ayında en çok yükselen BIST TUM hissesi olan Kuzey Boru, yeni yılda %262'nin üzerinde primlendi. Hisse, halka arzın ardında yatırımcıların adeta ceplerini doldururken, son günlerde ise tavan serisi yakalaması ile adından söz ettiriyor.

YATIRIMCILARI ŞAŞIRTTI!

Son halka arz şirketlerden biri olan Kuzey Boru (KBORU), 14 Aralık 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Halka arz fiyatı 36,20 TL olan hisse borsada işleme başlamasının ardından en yüksek 58,15 TL'yi görmüş daha sonra ise bir miktar düşüş kaydetmişti. Hisse, düşüş yapmasının ardından yeni yıl ile birlikte yeniden yükselişe geçti. Sert yükseliş kaydeden KBORU payları, 29 Ocak 2024 tarihli seansta da tavan fiyata yükselerek 152,60 TL'yi gördü.

TOPLAMDA %321 YÜKSELDİ

Kuzey Boru'nun halka arz edilen payları, halka arzdan bu yana yatırımcılara ciddi prim getirdi. Hisse, kısa bir zaman önce borsada işleme başlamasına rağmen, 152,60 TL'lik fiyatı ile %321'in üzerinde kazanç sağladı. Halka arza katılan yatırımcılar, 6-7 lot almıştı. Halka arzda 7 lot alan yatırımcıların 253,40 TL'si 1.068 TL oldu.

Bu hisse günlerdir tavandan inmiyor!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.