CANTE yatırımcısının beklediği haber geldi!

Çan2 Termik A.Ş.'nin (CANTE) son 1 yıldır seyreden düşüş grafiği tersine dönecek mi? CANTE…

CANTE yatırımcısının beklediği haber geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çan2 Termik A.Ş.’nin (CANTE) son 1 yıldır seyreden düşüş grafiği tersine dönecek mi? CANTE yatırımcısının beklediği haber geldi. Şirketin sermaye artırımı SPK’dan onay aldı. İşte detaylar!

Sermaye Piyasası Kurulu, 27 Ekim 2023 tarihinde bülten yayımladı. Yayımlanan bültende 1 şirkete halka arz onayı çıkarken 3 şirket de sermaye artırımı onayı aldı. Sermaye artırımı için onay alan şirketlerden biri de Çan2 Termik A.Ş. (CANTE) oldu. Şirket, daha önce tahsisli sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurusunu ilettiğini açıklamıştı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamanın ardından CANTE yatırımcıları, merakla bu haberi bekliyordu. Sonun beklenen karar geldi ve SPK, CANTE’ye tahsisli sermaye artırımı için onay verdi.

SPK’dan CANTE tahsisli sermaye artırımı için yapılan açıklama ise şu şekilde:

a) Çan2 Termik AŞ’nin (Şirket) 1.262.050.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 800.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, Borsa İstanbul AŞ’nin (Borsa) Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü (Prosedür) çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatı ile beraber toplam satış hasılatı tutarı 3.005.423.800 TL’ye karşılık gelecek adet ve nominal tutarda artırılması nedeniyle ihraç edilecek ve mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanarak tahsisli olarak Şirket ortağı Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ’ye (Odaş) Şirket’e koymuş olduğu sermaye avansından karşılanmak üzere satılacak paylara ilişkin ihraç belgesinin Kurulumuzca onaylanması talebinin; pay satış fiyatı nominal değerden, Odaş’ın Şirket paylarında 21-27.07.2023 tarihleri arasında yapmış olduğu satış işlemlerindeki en yüksek satış fiyatından düşük olmayacak şekilde ve Prosedür çerçevesinde baz fiyat veya söz konusu baz fiyattan yüksek olacak şekilde belirlenmesi suretiyle olumlu karşılanmasına,

b) Tahsisli sermaye artırımına katılacak Odaş’ın yönetim kurulu başkanı Burak ALTAY tarafından verilen, ihraç edilecek payların Odaş’ın Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ (MKK) nezdindeki hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 2 yıl süreyle Borsa’da satılmayacağı, Borsa’da satılması sonucunu doğuracak işlemlerde bulunulmayacağı yönündeki taahhüdün Odaş’ın yönetim kurulu kararına da bağlanarak gerekli işlemlerin tesis edilmesi hususunda MKK’ya bilgi verilmesine karar verilmiştir.

TARİHİ ZİRVEDEN %75 DEĞER KAYBI!

Kasım 2022’de tarihi zirve fiyatlarını gören CANTE hissesi, yaklaşık 72 TL’den sert düşüş gösterdi. Şu sıralar 18 TL fiyatlarda işlem gören hisse yaklaşık tarihi zirve fiyatının yaklaşık %75 altında işlem görüyor.

Haber


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme