Çates Elektrik halka arzında gözden kaçan detay!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 22 Kasım'da halka arz onayı alan Çates Elektrik'in fon kullanım yeri…

Çates Elektrik halka arzında gözden kaçan detay!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 22 Kasım’da halka arz onayı alan Çates Elektrik’in fon kullanım yeri, yatırımcıların gözünden kaçmadı. Çates Elektrik halka arz gelirini nerede kullanacak? İşte detaylar!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 22 Kasım tarihinde 3 şirkete halka arz için onay vermişti. Bu şirketlerden biri de Çates Elektrik Üretim A.Ş. oldu. İnfo Yatırım liderliğinde halka arz edilecek olan şirket, 24.795.000 lot sermaye artırımı ve 8.255.000 lot ortak satışı olmak üzere toplam 33.050.000 lotu satışa sunacak.

Borsa kodu CATES olan şirket, hisse başı 57,15 TL‘den 30 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştirecek. Şirketin halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Halka arz edilecek olan nominal değerli payların %70‘i bireysel yatırımcılara tahsis edildi. Bu bağlamda, 23.135.000 lot bireysel yatırımcılara ayrılan kısım oldu.

FON KULLANIM YERİ DİKKAT ÇEKTİ

Çates Elektrik‘in halka arzdan elde edilecek olan fonu kullanım yeri ise yatırımcıların gözünden kaçmadı. Şirket, sermaye artırımından elde edilecek olan fonun (1.417.034.250 TL) tamamının şirketin mali borçluluğunun azaltılmasında kullanılması hedeflendiğini duyurdu. Bu detay yatırımcıların gözünden kaçmazken, özellikle sosyal medyada da CATES hakkında konuşulan konulardan biri oldu.

Haber
ÇATES ELEKTRİK FON KULLANIM YERİ

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme