Çifte rekor kıran halka arz, en az kazandıranlardan oldu!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 12 Ekim tarihinde halka arz onayı alan şirket, borsada işleme…

Çifte rekor kıran halka arz, en az kazandıranlardan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 12 Ekim tarihinde halka arz onayı alan şirket, borsada işleme başlamasının ardından en az kazandıran halka arzlardan oldu! Şirket, halka arzda çifte rekor kırmıştı!

SPK, 12 Ekim 2023 tarihinde TAB Gıda halka arzına onay vermişti. Şirket, 18-19-20 Ekim tarihlerinde 130 TL fiyattan halka arz edilmiş ve halka arzında da çifte rekor kırmıştı. TAB Gıda halka arzında 5 milyonun üzerinde yatırımcıdan talep gelmişti. Bu alanda rekor kıran TAB Gıda, aynı zamanda Türkiye borsa tarihinin TL bazlı en büyük halka arzına da imza atarak çifte rekoru elde etmişti.

26 Ekim 2023 tarihinde Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işleme başlayan TAB Gıda hisseleri, işleme başlamasının ardından kısa bir süre sonra tavan serisini bozdu. 130 TL fiyattan borsada işleme başlayan TABGD hisseleri, en yüksek 207,80 TL’yi gördükten sonra düşüşe geçti.

 

Çifte rekor kıran halka arz, en az kazandıranlardan oldu!
TABGD 4 ARALIK GRAFİK

 

EN AZ KAZANDIRAN HALKA ARZLARDAN OLDU!

2023 yılında halka arz edilen şirketler arasında en az kazandıranlar arasında yer alan TABGD, 4 Aralık tarihli 144 TL fiyatla yaklaşık %11 kazandırdı.

Bien Yapı (BIENY) bu alanda en az kazandıran hisse olarak 42,80 TL’den halka arz edilmişti ve şu sıralar 47 TL’li fiyatlardan işlem görüyor. Öte yandan yine Bigchef (BIGCH) de 22,50 TL’den halka arz edilmişti ve şu sıralar 25 TL’li fiyatlardan işlem görüyor.

TAB Gıda hisseleri, BIENY ve BIGCH hisselerinin ardından 2023 halka arzları arasında en kazandıran üçüncü halka arz oldu.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme