Çimento sektörünün dev şirketinden halka arz kararı!

Çimento sektöründe faaliyet gösteren dev şirketlerden Çimko Çimento, halka arz kararı aldı. Şirketin halka arzına dair taslak izahname de yayımlandı. Çimko Çimento halka arz ayrıntıları haberimizde!

Çimento sektörünün dev şirketinden halka arz kararı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na bir şirketten daha halka arz başvurusu geldi. Çimento sektörünün önde gelen şirketlerinden Çimko Çimento, halka arz için hazırlanan taslak izahnamesini yayımladı. Çimko Çimento'nun halka arzında öne çıkan bazı ayrıntılar da netleşmiş oldu.

ÇİMKO ÇİMENTO KAÇ LOT VERİR?

Çimko Çimento, 18.947.368 lot sermaye artırımı, 56.842.104 lot ortak satışı olmak üzere toplam 75.789.472 lotu halka arz edecek. Şirketin halka arz sonrası halka açıklık oranı ise çıkarılmış sermayesinin %20'si olacak. Halka arz fiyatı ve halka arz büyüklüğü gibi detaylar, SPK onayının ardından netlik kazanacak.

ÇİMKO ÇİMENTO HALKA ARZ GELİRİNİ NEREDE KULLANACAK?

Şirketin fon kullanım yeri raporunda halka arzdan elde edilecek olan gelirin nerede kullanılacağı da belli oldu.

Aynı zamanda taslak izahnamede de yer alan detayda fon kullanım yerleri şu şekilde:

Çimento, Hazır Beton ve AGREGA İş Kollarında Yapılacak Yatırımlar ile Yurt İçi ve Yurt Dışı Şirket ve Varlık Alımları: %40-60

İşletme Sermayesi: %40-60

ÇİMKO ÇİMENTO HALKA ARZ NE ZAMAN?

Çimko Çimento'nun taslak izahnamesinde halka arz takvimine ilişkin bilgiye yer verilmedi. Şirketin halka arzının 2024 yılı içerisinde gerçekleşmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Çimko Çimento ve diğer tüm halka arzları, mobil uygulamalarımızdan anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme