CIMSA hisselerinde neler oluyor?

Borsa İstanbul'un önde gelen çimento şirketlerinden Çimsa Çimento hisselerinde neler oluyor? Sermaye…

CIMSA hisselerinde neler oluyor?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen çimento şirketlerinden Çimsa Çimento hisselerinde neler oluyor? Sermaye artırımı sonrası sert düşen CIMSA, bugün yükselişte!

Çimsa Çimento geçtiğimiz aylarda bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştı. Sermaye Piyasası Kurulu da %600 oranındaki yüksek oranda bedelsiz sermaye artırımı 20 Eylül 2023 tarihinde onay vermişti. 29 Eylül’de bölünmeye giden CIMSA hisseleri, 26 Eylül’deki tarihi zirve fiyatının yaklaşık %40 altına düşmüştü.

Bedelsiz sermaye artırımı sonrasında sert düşüş gösteren CIMSA hisseleri, 17 Kasım tarihli seansa kadar düşüşünü sürdürüyordu. Ancak yaklaşık %40 değer kaybeden CIMSA hisselerine tepki alımı geldi.

CIMSA, 17 Kasım tarihinde yeniden yükselişe geçerek tavan fiyata yükseldi. Sermaye artırımı öncesinde 51 TL’yi gören CIMSA, daha sonra ise 31,32 TL’ye kadar gerilemişti.

Şirketin hisseleri, 17 Kasım tarihinde 34,44 TL olan tavan fiyatı gördü.

Haber

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bir açıklamada bulunan Çimsa Çimento, şu ifadeleri kullandı:

“Şirketimizin Hollanda’da faaliyet gösteren iştiraki Sabanci Building Solutions BV (SBS)‘nin yapı malzemeleri alanında geleceğin teknolojilerine yatırım yapma ve bu alanda teknoloji üreten şirket olma hedefleri doğrultusunda, Almanya’nın Münih şehrinde SBS BV’nin %100 oranında pay sahibi olduğu Sabanci Global Technology Center Gmbh (SGTC)‘ın kuruluş ve örgütlenme işlemleri tamamlamış ve SGTC faaliyetine başlamıştır. Bu gelişmeyle birlikte SBS BV ana faaliyet konuları olan beyaz ve gri çimento, kalsiyum alimünat çimento (CAC) ve diğer sürdürülebilir yapı malzemelerinin küresel ticaretine ek olarak ilgili alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de başlamış bulunmaktadır.

Münih Teknik Üniversitesi (Technische Universität München) kampüsünde kurulmuş olan SGTC, başta CAC olmak üzere, yapı malzemeleri alanında yenilikçi, çevresel ürün ve teknolojilerin geliştirilmesine dönük araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütecektir. Bu faaliyetlerin SBS BV’nin yapı malzemeleri alanındaki global hedeflerini desteklemesi ve teknoloji üretimine öncülük etmesi hedeflenmektedir.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme