CW Enerji, rekor kapasiteli GES yatırımını açıkladı!

Enerji şirketi CW Enerji, Türkiye'deki Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği…

CW Enerji, rekor kapasiteli GES yatırımını açıkladı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji şirketi CW Enerji, Türkiye’deki Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 5/1.h maddesi kapsamında önemli bir adım attı.

Şirket, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’ye yönelik yapmış olduğu lisanssız elektrik üretim başvurusunun değerlendirildiğini duyurdu. Bu başvuru sonucunda, Şanlıurfa İli, Harran İlçesi, Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan 4033 (Antalya OSB) tesisat numarasına sahip iki farklı parsel için toplamda 11,000 kW kurulu güçte güneş enerjisi santralleri inşa etme izni alındı.

Bu projenin ayrıntıları şu şekilde:

126 Ada, 16 Nolu Parsel adresine yönelik 4,400 kW kurulu güce sahip bir güneş enerjisi santrali.

109 Ada, 5 Nolu Parsel adresine yönelik 3,300 kW kurulu güce sahip iki ayrı güneş enerjisi santrali, toplamda 6,600 kW kurulu güce sahip.

Lisansız Elektrik Üretimi Komisyonu tarafından oy birliği ile uygun bulunan bu projeler için bağlantı şartlarının sağlanması gerekiyor.

Bağlantı anlaşması için çağrı mektubu alan CW Enerji, bu güneş enerjisi santrallerini şirketin kendi elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanabileceği gibi, uygun ticari ve kanuni şartların oluşması durumunda santralleri üçüncü taraflara satmayı da planlıyor.

Bu projeler, temiz enerji üretimine katkı sağlayarak sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik ediyor ve elektrik arzını çeşitlendirmeye yardımcı oluyor.