CW Enerji'den milyon dolarlık yatırım hamlesi!

Antalya merkezli enerji şirketi CW Enerji, 09 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu kararıyla…

CW Enerji'den milyon dolarlık yatırım hamlesi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Antalya merkezli enerji şirketi CW Enerji, 09 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu kararıyla önemli bir yatırım ve modernizasyon hamlesi açıkladı. Şirket, merkez tesislerinin bulunduğu Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım’ında bulunan ana üretim tesisinde fotovoltaik güneş paneli üretim hattını genişletmek amacıyla önemli bir karara imza attı.

Bu karar çerçevesinde, yaklaşık 10.3 milyon Amerikan Doları değerindeki yatırımın finansmanı için halka arz gelirleri kullanılmayacak. Bunun yerine, şirketin uzun vadeli finansman ihtiyacını karşılamak ve likiditeyi artırmak amacıyla 10 Ekim 2022 tarihli mevcut yatırım teşvik belgesi kapsamında finansal kiralama yoluyla bir üretim hattı makinesi temin edildi. Bu makinenin toplam bedeli KDV hariç 10,226,986.35 Amerikan Doları karşılığı 295,720,223.86 Türk Lirası olarak belirlendi. Anapara ve finansman maliyeti dahil, bu yatırımın toplam geri ödeme tutarı yaklaşık 595,654,997.30 Türk Lirası olarak öngörülüyor.

CW Enerji, bu yeni finansman yöntemi ile uzun vadeli büyüme stratejilerini desteklemeyi hedefliyor. Söz konusu makinenin montaj ve kurulum sürecinin ise yaklaşık iki ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Şirket yetkilileri, bu yatırımın CW Enerji’nin güneş enerjisi üretim kapasitesini artırarak sürdürülebilir enerjiye olan katkısını güçlendireceğini ve şirketin gelecekteki büyüme hedeflerine daha iyi ulaşmasını sağlayacağını belirtti. CW Enerji’nin bu yatırımı, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme