Dev gıda şirketinin halka arzı açıklandı!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Bera Holding (BERA), iştiraki olduuğu şirketlerden Golda Gıda'nın halka arz kararını duyurdu. Şirketten gelen açıklamanın detayları haberimizde!

Dev gıda şirketinin halka arzı açıklandı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Bera Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Konya Kağıt'tan yapılan açıklamada, iştiraki olduğu şirketlerden Golda Gıda'nın halka arz edileceği belirtildi. Konya Kağıt'ın KAP açıklamasında, "İştirakimiz Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının halka arzı kapsamında olmak üzere, Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. arasında HALKA ARZA ARACILIK VE FİNANSAL DANIŞMANLIK SÖZLEŞMESİ imzalanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri kullanıldı.

GOLDA GIDA HAKKINDA

Ülkemizdeki ve dünyadaki entegre projeler arasında, büyüklük açısından, en büyüğü olarak dikkat çeken Bera Holding Gıda şehri projesi, ülkemizin tahıl ambarı Konya ovasının bağrında, Anadolu insanının alın teri ve göz nuruyla yükselen haklı bir gurur abidesidir.

Golda Karaman ilinin Kazımkarabekir ilçesi sınırları içerisinde,yaklaşık 1.078.000 milyon M2 açık alan ve 76.082 M2 kapalı alan, kojenerasyon sistemi ile kendi enerjisini üretecek 70 Megavat kurulu gücü olan ,proje bitiğinde 5000 personelin çalışacağı, yılda yaklaşık 100 milyon dolar ihracat hedefleyen , 24 Gıda fabrikasından oluşacak 500 Milyon dolarlık dev bir organizedir.

Temelleri 10 şubat 1997 tarihinde atılan tesislerin , çok kısa bir zaman dilimi içerisinde, Un, Bakliyat, İrmik, Makarna fabrikaları üretime başlamıştır.

Bölgemizde, ülkemizde ve yurtdışında yetiştirilen tarım ürünleri Gıda şehrinde işlenerek, değişik gıda ürünleri halinde, insan sağlığı ve damak zevki dikkate alınarak, dünyanın dört bir tarafına uygun şartlarda ulaştırılacaktır.

Kaynak: Şirket Resmi Web Sitesi


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme