Dev iş sözleşmesi ile hisse tavan açtı!

Borsa İstanbul'un yatırımcı dostu şirketlerinden Yeo Teknoloji, dev bir iş sözleşmesine imza attı…

Dev iş sözleşmesi ile hisse tavan açtı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yatırımcı dostu şirketlerinden Yeo Teknoloji, dev bir iş sözleşmesine imza attı. Şirketin açıkladığı sözleşme bedeli, hisselerin güve tavan fiyattan başlamasına neden oldu. İşte YEO’nun yaptığı KAP bildirimi detayları!

Halka arz tarihinden bu yana adından en çok söz ettiren şirketlerden Yeo Teknoloji, 12 Haziran tarihinde yeni bir iş sözleşmesine imza attı. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden sabah saatlerinde seans öncesi yaptığı açıklamada, sözleşme bedelinin 43,7 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Aynı müşterisi ile daha önce de sözleşme imzalandığını açıklayan YEOTK, toplam sözleşme bedelinin ise 71,4 milyon dolar olduğunu belirtti. Şirketten gelen bu KAP bildirimi, hisselerin tavan açmasını sağladı. 9 Haziran seans sonunda haftayı 70,4 TL’den kapatan YEOTK hisseleri, güne 77,4 TL’den açılış yaptı. Yeo Teknoloji hisseleri tavanda bekliyor.

Şirketten yapılan KAP açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

“Şirketimiz, Türkiye’nin önde gelen sağlık gruplarından olan bir müşterisi ile anahtar teslim Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu kapsamında yeni imzalanan 43.718.691,8 USD+KDV sözleşme ile birlikte toplam sözleşme bedeli 71.488.691,8 USD+KDV’ye ulaşmıştır.

Müşterimizin Türkiye’nin çeşitli illerindeki tüketimlerini karşılamak amacıyla güneş enerjisi tesislerinin proje geliştirme ve anahtar teslim kurulum kapsamında; uygun arazilerin bulunması, fizibilitelerin yapılarak ilgili kurumlardan tüm izinlerin alınması, mühendislik çalışmaları ile tüm inşaat, mekanik ve elektrik kurulumlarının yapılması için Güneş Enerjisi Santrali (GES) tesisi kapsamında şu ana kadar 29 Kasım 2022 ve 3 Şubat 2023 tarihlerinde yaptığımız 3 yeni iş ilişkisi ile birlikte toplamda 27.770.000 USD+KDV’lik sözleşme imzalamıştı. Bu kapsama ek olarak 43.718.691,8 USD+KDV bedelinde yeni sözleşme imzaladığımızı kamuoyunun bilgilerine arz ederiz. Böylelikle güncel toplam sözleşme bedeli 71.488.691,8 USD + KDV olmuştur.

Bu projede ayrıca alanında öncü ESCO(Enerji Servis Şirketi) firmalarından olan partnerimizle finansman çözümü de sağlanmıştır. Sözleşme ve iş birlikteliğine ait detaylar önümüzdeki günlerde yapılacak lansmanla kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna ve Sayın Ortaklarımıza saygı ile duyururuz.”


Bakmadan Geçme