Dev şirket, Borsa İstanbul ile milyon dolarlık anlaşma yaptı!

Borsanın popüler şirketlerinden Girişim Elektrik (GESAN), Borsa İstanbul A.Ş. ile milyon dolarlık anlaşma imzaladı. İşte şirket tarafından açıklanan anlaşmanın detayları!

Dev şirket, Borsa İstanbul ile milyon dolarlık anlaşma yaptı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının önde gelen elektrik şirketlerinden Girişim Elektrik, yine dikkat çeken bir iş anlaşmasına imza attı. Şirket Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklanan anlaşmada, Borsa İstanbul A.Ş. ile 9.990.000 USD+KDV bedelle iş sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

GESAN'ın KAP üzerinden yaptığı açıklamada, "Şirketimiz ile Borsa İstanbul A.Ş., Batman İli Gercüş İlçesi Kayapınar Yeşilyurt Köyü 180 Ada 9 Parsel sınırları içerisinde yer alan arazi üzerine, tesis edilecek ‘'Arazi PV Güneş Enerji Santrali Kurulumu İşi'' için, 9.990.000 USD+KDV (Dokuzmilyondokuzyüzdoksanbin, Amerikan Doları + KDV) bedel üzerinden anlaşmaya varmıştır. (Güncel baz USD/TL kuru ile anlaşma bedeli 298.900.800 TL + KDV). Sözleşme süreçleri için tekrar bilgilendirme yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

BİR İŞ ANLAŞMASI DAHA AÇIKLAMIŞTI!

Girişim Elektrik, 10 Ocak 2024 Borsa İstanbul'da seans açılışı öncesinde bir iş anlaşması daha açıklamıştı. Şirketten saat 09.29'da gelen iş anlaşmasında da Sırbistan'da bir firma ile iş anlaşması imzalandığı ve sözleşme bedelinin ise 14.984.599 avro olduğu belirtilmişti.

HİSSE TAVANA YÜRÜDÜ!

Girişim Elektrik'ten peş peşe gelen bu iş anlaşmaları sonrasında şirketin borsada işlem gören payları da sert yükseliş gösterdi. GESAN hisseleri, 9 Ocak 2024 tarihli seansı 68,50 TL'den kapatmıştı. Hisse 10 Ocak saat 11.45 itibariyle %8'e yakın yükselişle 73,50 TL'nin üzerinde işlem görmeye devam ediyor.

Dev şirket, Borsa İstanbul ile milyon dolarlık anlaşma yaptı!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme