SPK onayladı! 100 hisse 350 olacak!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun sermaye artırımına onay verdiği şirketlerden Sun Tekstil…

SPK onayladı! 100 hisse 350 olacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’nun sermaye artırımına onay verdiği şirketlerden Sun Tekstil yatırımcılarının 100 hissesi 350 olacak. İşte detaylar!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 27 Ekim 2023 tarihinde 3 şirketin sermaye artırımına onay verdi. Bu şirketlerden biri olan Sun Tekstil (SUNTK), %250 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirecek. Rekor bedelsiz sermaye artırımının tarihi henüz netlik kazanmazken diğer detaylar ise belli oldu. İşte ayrıntılar!

SUN TEKSTİL BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Sun Tekstil, 600.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde %250 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirecek. Mevcut sermayesi 135.600.000 TL olan SUNTK, bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte sermayesini 474.600.000 TL‘ye çıkaracak. Şirketin yatırımcılarına bedelsiz pay tanınacak, hisse fiyatında ise güncelleme gerçekleştirilecek.

Haber
SUN TEKSTİL BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI

100 HİSSESİ OLANIN HİSSE SAYISI 350’YE ÇIKACAK

Örneğin; portföyünde 100 SUNTK hissesi olan bir yatırımcının, bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte hisse sayısı 350‘ye yükselecek. Yani yatırımcıların ellerinde bulunan hisse sayısına %250‘lik bir ekleme yapılacak.

HİSSE FİYATI GÜNCELLENECEK

Sun Tekstil’in borsada işlem gören hisse fiyatlarında da güncellemeye gidilecek. Bu güncelleme işlemi, bedelsiz sermaye artırımının gerçekleştirileceği tarihten bir gün önceki seans kapanış fiyatına göre yapılacak.

Detaylar netleştikçe aşağıdaki kanallar üzerinden sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme