Dev şirketin halka arzı geliyor!

Borsa İstanbul'a bir şirket daha geliyor. Şeker sektörünün önde gelen şirketlerinden Bor Şeker, halka arz için hazırlıklarını sürdürüyor. Bor Şeker halka arz ne zaman? İşte detaylar!

Dev şirketin halka arzı geliyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermayue Piyasası Kurulu 2024 yılında henüz halka arz onayı vermezken halka arz furyasına katılan bir şirket daha belli oldu. Türkiye'nin önde gelen şeker fabrikalarından biri olan Bor Şeker, Gedik Yatırım liderliğinde hazırlanan halka arz taslak izahnamesini yayımladı. Şirketin taslak izahnamesinde yer alan halka arz detayları da belli oldu.

TOPLAM 70 MİLYON LOT HALKA ARZ EDİLECEK!

Bor Şeker, toplamda 70.000.000 lotu halka arz edecek. Şirket, bu lotların 40.000.000 adedini sermaye artırımı yolu ile 30.000.000 adedini de ortak satışı şeklinde satışa sunacak. Halka arzda bireysel yatırımcılara, çalışan ve çiftçilerden oluşan yatırımcı grbuna eşit dağıtım yöntemi uygulanacak.

Bor Şeker'in 70.000.000 lotu başarılı bir şekilde halka arz etmesi halinde, halka açıklık oranı ise %29,17 olacak. Şirketin kesinleşmeyen halka arz detayları ise Sermaye Piyasası Kurulu onayının ardından netlik kazanacak.

FON NEREDE KULLANILACAK?

Bor Şeker'in sermaye artırımı yolu ile satışa sunacağı 40.000.000 lottan elde edilecek fonu nerede kullanacağı da belli oldu. Şirket, halka arz gelirinin %45'ini işletme sermayesinde, %50'sini çeşitli yatırımlarda ve %5'ini de AR-GE faaliyetlerinde kullanmayı planlıyor.

BOR ŞEKER HALKA ARZ NE ZAMAN?

Bor Şeker'in taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre; halka arzın 2024 yılı ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor. 

Tüm halka arzları, mobil uygulamalarımızdan anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme