Karar açıklandı, hisse tabana oturdu!

Borsanın yeni şirketi, son zamanlarda tavan tavan gidiyordu. Hissede bugün rüzgâr tersine döndü ve taban oldu. Borsa İstanbul'dan gelen son karar sonrası hisse sert düştü! İşte detaylar!

Karar açıklandı, hisse tabana oturdu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının yeni şirketlerinden biri olan Kuzey Boru (KBORU), Ocak ayındaki sert yükselişi ile adından söz ettirmişti. Halka arz fiyatının üzerine %400'den fazla yükselen hisse, geçtiğimiz günü de tavan fiyattan kapatmıştı. KBORU paylarının sert yükselişinin ardından 30 Ocak 2024 tarihli seans sonrası hisseye üçüncü bir tedbir getirilmişti.

Tedbir kapsamına alının KBORU hisselerinde bugün taban fiyat görüldü. Son 1 ayın en çok yükselen hissesi olan KBORU, yatırımcılarına %400'den fazla kazanç sağlamıştı. Tarihi zirve fiyatını da bugün yenileyen KBORU, gün içerisinde 184,40 TL'yi gördükten sonra günün taban fiyatı olan 151,10 TL'ye geriledi.

BORSA İSTANBUL TEDBİR KARARI AÇIKLAMIŞTI!

Borsa İstanbul, 30 Ocak tarihli seansın tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada KBORU hisselerine emir paketi tedbiri getirildiğini duyurmuştu. Hissede daha önce de brüt takas ile kredili işlem ve açığa satış tedbirleri de yer alıyordu. Üçüncü kez tedbir kapsamına alınan KBORU payları, 29 Şubat 2024 seans kapanışına kadar tedbirli bir şekilde işlem görecek.

TOPLAMDA %409 YÜKSELDİ

Kuzey Boru'nun halka arz edilen payları, 14 Aralık 2023 tarihinde yapılan gong töreni ile borsada işleme başlamıştı. Halka arz fiyatı 36,20 TL olan hisse, 31 Ocak 2024 tarihli seansta 184,40 TL'yi gördü. Hisse, bu 2 fiyat arasında %409 primlendi.

Karar açıklandı, hisse tabana oturdu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme