Dev şirketten yüzde 599'luk dev bedelsiz kararı!

Borsa İstanbul'un önde gelen enerji şirketi, yüzde 599 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı! İşte şirketin açıkladığı detaylar ve bedelsiz sermaye artırımı hakkında gelişmeler!

Dev şirketten yüzde 599'luk dev bedelsiz kararı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Zedur Enerji (ZEDUR), sürpriz bir kararla bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Şirket, söz konusu karar hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulunarak bedelsiz sermaye artırımının detaylarını duyurdu. Zedur Enerji’nin aldığı karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu’na kısa zamanda başvuruda bulunarak KAP üzerinden duyurması bekleniyor.

TAM %599 BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI

Zedur Enerji, aldığı bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte 25.000.000 TL olan sermayesini 174.750.000 TL’ye çıkarmak istiyor. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı ise 200.000.000 TL şeklinde dikkat çekiyor. Zedur Enerji, SPK’dan bedelsiz sermaye artırımı onayı alması halinde, %599 oranında sermaye artırımına gidecek. Bedelsiz sermaye artırımında 149.750.000 TL ise, İştirak Ve Gayrimenkul Satış Karı kaleminden karşılanacak.

Dev şirketten yüzde 599'luk dev bedelsiz kararı!

SPK’YA BAŞVURU İLETİP ONAY BEKLEYECEK

Zedur Enerji, bedelsiz sermaye artırımı için SPK’ya başvurusunu iletecek. Şirket, daha sonra ise Kurul’dan onay bekleyecek. Zedur’un 2024 yılı içerisinde SPK’dan onay alması bekleniyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme