DİKKAT! Borsanın yeni gözdesine tedbir geldi!

Halka arzın ardından yatırımcılarının yüzünü güldüren Oncosem'e Borsa İstanbul'dan yasak geldi. BIST…

DİKKAT! Borsanın yeni gözdesine tedbir geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halka arzın ardından yatırımcılarının yüzünü güldüren Oncosem’e Borsa İstanbul’dan yasak geldi. BIST’te işlem görmeye başladığı günden bu yana yasaklarla boğuşan hisseye bu kez VBTS tedbiri uygulandı. İşte Oncosem hakkında alınan kararın detayları!

2022 yılının son günlerde halka arz olarak Borsa İstanbul’da payları işleme başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler (ONCSM), 17,5 TL halka arz fiyatının ardından, 191 TL’ye kadar yükselmişti. Ardından gerilemeye başlayan hisseye peş peşe tedbirler gelmiş ve Oncosem payları 60 TL’nin altına kadar gerilemişti.

Geçtiğimiz günlerde yeniden yükselişe geçen ONCSM hisseleri, 90 TL fiyatlara kadar geldi. Şirket hisselerinde görülen sert hareketler üzerine Borsa İstanbul’dan tedbir geldi. Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, ONCSM paylarına VBTS tedbiri uygulandığı açıklandı.


HATIRLATMA: Halka arz, sermaye artırımı ve borsa haberleri için mobil uygulamalarımızdan cihazınıza uygun olanı indirmeyi unutmayın. iOS ve Android uygulama linkleri, sayfanın en altında yer almaktadır.


Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ONCSM.E payları 25/05/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/06/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

SPK’nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.”


Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.


Bakmadan Geçme