Dikkat çeken bilanço! 568 milyon TL net kâr açıkladı!

Borsa İstanbul şirketlerinden Kalekim Kimyevi Maddeler, 2023/9 bilançosunu açıkladı. Şirketin…

Dikkat çeken bilanço! 568 milyon TL net kâr açıkladı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul şirketlerinden Kalekim Kimyevi Maddeler, 2023/9 bilançosunu açıkladı. Şirketin finansal kalemlerindeki iyileşme göze çarptı. İşte detaylar!

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Kalekim Kimyevi Maddeler (KLKIM), Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden 2023 yılının 9 aylık bilançosunu açıkladı. Şirketin bilançosunda birçok finansal kaleminde iyileşme olduğu görüldü.

SATIŞLAR ARTTI!

Kalekim’in satışları, 2,5 milyar TL’nin üzerinde açıklandı. Bu kalem, geçen yılın aynı dönemine göre %79 oranında büyüdü. Şirket, bu rakamı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1,4 milyar TL’nin üzerinde duyurmuştu.

NET KÂR 2 KATININ ÜZERİNE ÇIKTI

Net kârında da artış görülen Kalekim, geçen yılın aynı döneminde 265 milyon TL‘nin üzerinde olan bu kalemi de 568 milyon TL‘nin üzerinde duyurdu. Kalekim’in net kârı %114 oranında artış gösterdi.

FAVÖK %118 ARTTI

Kalekim’in FAVÖK‘ü de yükselen kalemler arasında yer aldı. Geçen yılın aynı döneminde 293 milyon TL’nin üzerinde FAVÖK’e sahip olan şirket, bu sene ise 640 milyon TL‘nin üzerinde duyurdu.

NET BORÇ %30 AZALDI

Sadece aktiflerinde değil, pasiflerinde de iyileşme görülen Kalekim, net borcunu 2023 yılının 6 aylık bilançosuna göre %30 oranında azalttı.

ÖZKAYNAKLAR %19 BÜYÜDÜ

Şirketin özkaynaklarında da artış görüldü. 2023 yılının 6 aylık bilançosunda 1,2 milyar TL‘nin üzerinde özkaynağa sahip olan şirket, bu rakamı %19 artırarak 1,5 milyar TL‘nin üzerinde açıkladı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme