DİKKAT! %600'lük Bedelsiz Sermaye Artırımı İçin Bugün Son Gün!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Çimsa Çimento, bedelsiz sermaye artırımı…

DİKKAT! %600'lük Bedelsiz Sermaye Artırımı İçin Bugün Son Gün!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketlerinden Çimsa Çimento, bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirecek. Yüzde 600 oranındaki dev bedelsiz sermaye artırımı için yarın işlemlere başlanacak. Hisseler bölünecek, yatırımcılara bedelsiz pay verilecek. İşte CIMSA bedelsiz sermaye artırımı hakkında tüm detaylar!

Borsa İstanbul’da payları işlem gören ve Türkiye’nin büyük firmalarından biri olan Çimsa, Temmuz ayında bedelsiz sermayer artırımı kararı açıklamıştı. Şirket, 20 Eylül tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan bedelsiz için onay aldı. Çimsa hisseleri, 29 Eylül Cuma günü bölünecek.

Şirket, bu bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte 135.084.442 TL olan sermayesini 945.591.094 TL’ye yükseltecek. Şirketin bedelsiz sermaye artırımı oranı ise %600 olacak.

YATIRIMCILARA BEDELSİZ PAY DAĞITILACAK

28 Eylül Perşembe seans kapanışında portföyünde CIMSA hissesi bulunan yatırımcılara %600 oranında bedelsiz pay dağıtımı gerçekleştirilecek. Örneğin; 100 CIMSA hissesi bulunan bir yatırımcının, Cuma günü toplamda 700 hissesi olacak.

HİSSE FİYATI DA BÖLÜNECEK

CIMSA’nın borsada işlem gören payları da bölünecek. Perşembe günü (bugün) seans kapanış fiyatı bölünme için baz alınacak. CIMSA hissesi şu sıralar 304 TL fiyatlardan işlem görüyor.

BUGÜN SON GÜN!

CIMSA’nın bedelsiz sermaye artırımından yararlanmak isteyen yatırımcıların, Perşembe günü seans kapanışı öncesinde CIMSA hissesine sahip olması gerekiyor. 28 Eylül seans kapanışı ile birlikte portföyünde CIMSA hissesi bulunan yatırımcılar, Cuma günü gerçekleştirilecek olan %600’lük bedelsiz sermaye artırımından yararlanabilir.

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme