Dün taban olan enerji şirketinden 181 milyon liralık iş anlaşması!

Borsa İstanbul'da son zamanların popüler şirketlerinden biri olan Yeo Teknoloji, yeni bir iş…

Dün taban olan enerji şirketinden 181 milyon liralık iş anlaşması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da son zamanların popüler şirketlerinden biri olan Yeo Teknoloji, yeni bir iş anlaşmasına imza attı. Son ayların yükselişte olan hisselerinden YEOTK, gelen bu haberin ardından yükselişe geçti.

Mayıs ayından bu yana Borsa İstanbul’da yükselişini sürdüren Yeo Teknoloji, açıkladığı iş anlaşmaları ile de dikkat çekiyor. Enerji sektöründe faaliyet gösteren Yeo Teknoloji, Borsa İstanbul’da hisselerinin yükselmesi ile de adından söz ettiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Borsa İstanbul tarafından hisseleri tedbir kapsamına alınan Yeo Teknoloji’de 28 Eylül tarihli seans, taban fiyattan kapatılmıştı. 29 Eylül tarihli seansa da düşüşle başlayan şirket hisseleri daha sonra ise neredeyse taban fiyattan geri döndü.

Borsada seans açılışı öncesinde yeni iş anlaşması duyuran Yeo Teknoloji, sözleşme bedelini de 181 milyon TL’nin üzerinde açıkladı.

Yeo Teknoloji’den yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Şirketimiz ile MV Holding iştiraki İnnores Elektrik Üretim A.Ş arasında İzmir Bergama’daki Yuntdağ Rüzgar Enerji Santraline kurulacak Hibrit Güneş Enerji Santralinin anahtar teslim yapımı (dizayn, mühendislik, tedarik, montaj, test ve devreye alma) amacıyla 6.600.000 USD + KDV bedelle sözleşme imzalanmıştır. 28.09.2023 Tarihli TCMB Döviz Satış Kuru (27.4245) karşılığı 181.001.700 TL’dir.”

Bakmadan Geçme