Ebebek CEO'su Halil Erdoğmuş, borsa işlem tarihini açıkladı

Ebebek CEO'su Halil Erdoğmuş, halka arza ilişkin açıklamalarda bulundu. Foreks Haber'in sorularını…

Ebebek CEO'su Halil Erdoğmuş, borsa işlem tarihini açıkladı
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ebebek CEO’su Halil Erdoğmuş, halka arza ilişkin açıklamalarda bulundu. Foreks Haber’in sorularını yanıtlayan Erdoğmuş, halka arzla birlikte kurumsallık kalitesini daha üst lige taşımak istediklerini söyledi.

İŞLEM TARİHİ AÇIKLAMASI

İşlem tarihi ile ilgili de tüyo veren Ebebek CEO’su Halil Erdoğmuş, “Halka arz olan şirketlerin ileriye dönük çoklu ortaklıklardaki yönetilebilmeleri, çok daha kolaylaşıyor, daha şeffaflaşıyor. Biz de mevcut ortaklarımızın kurumsallıkla ilgili birikimlerini kendimize güvence alarak bu yolculuğa çıktık. İnşallah önümüzdeki hafta da Perşembe (7 Eylül 2023) günü ilk işlem tarihi ile, ilk işlem gongu ile birlikte bu süreç bize yeni bir dönemi açacak” dedi.

“İNGİLTERE’DE MAĞAZAMIZ OLMASINI ÇOK ARZU EDİYORUZ”

Yurt dışı operasyonları ve gelecekteki hedefler hakkında da bilgiler veren Erdoğmuş,“Ebebek Türkiye’de edindiğimiz deneyim kazanımlarını farklı coğrafyalarda çoklayarak büyütmek. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor. Geçen senenin sonunda İngiltere’de e-ticarete başlamıştık operasyonlarımıza. Bu yılın sonuna doğru orada da İngiltere’de bir mağaza yeri inşallah tespit edip yılın başında bir mağazamızın olmasını çok arzu ediyoruz. Bunun dışında Körfez bölgesinde önemli görüşmelerimiz var. Orada da önemli bir pazar büyüklüğü var. Dolayısıyla Ebebek’i Türkiye coğrafyasının haricindeki ülkelerde çoklamak istiyoruz. Ortadoğu’da da bu Dubai merkezli başlayacak bir operasyon olarak öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

BORÇLULUK AÇIKLAMASI

Şirketin borçluluğu konusuna da açıklık getiren Erdoğmuş, “Son günlerde bazı twitler görüyoruz, oldukça da üzülüyoruz. Çünkü, finansal okur yazarlık diye bir konu var. Bu herkeste olan bir şey değil. Ve bizi çok borçlu bir şirketmiş gibi lanse etmişler. Ebebek, finansal olarak satıcılarına borçlu bir şirkettir. Dolayısıyla bir malı vadeli alırsınız. Vadeli aldığınız için de bir borcunuz olur. Dolayısıyla bizim bilançomuzda görünen borcun çok büyük bir kısmı budur. Zaten, SPK’dan çok önemli bir miktarda eleştiri alırdık öyle bir noktada ve onayımız bile çıkmayabilirdi o bahsedildiği şekilde olsaydı.” dedi.

Bakmadan Geçme