Elektrik sektörünün dev şirketi halka arza hazırlanıyor!

Türkiye'de faaliyet gösteren dev şirketlerden GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş., halka arz kararı aldı. Şirketin halka arzında taslak izahname detayları ise belli oldu.

Elektrik sektörünün dev şirketi halka arza hazırlanıyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na bir şirketten daha halka arz başvurusu geldi. Türkiye'nin önde gelen elektrik dağıtım şirketlerinden GDZ Elektrik, SPK'ya gönderilen halka arz taslak izahnamesini yayımladı. Şirketin halka arzında öne çıkan bazı detaylar da belli oldu.

GDZ ELEKTRİK KAÇ LOT DAĞITACAK!

GDZ Elektrik'in halka arzında 50.971.600 lot sermaye artırımı, 50.971.600 lot ortak satışı ve 15.291.480 lot ek satış olmak üzere toplam 117.234.680 lot satışa sunulacak. Şirketin ek satışı da gerçekleştirmesi halinde halka açıklık oranı ise %20,91 olacak.

BİREYSEL YATIRIMCILARA EŞİT DAĞITIM YÖNTEMİ!

GDZ Elektrik'in halka arzında, taslak izahnamede yer alan bilgiye göre bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Ancak henüz yatırımcı grubu bazında tahsisat oranları netleşmedi. Bu bilgi SPK onayının ardından kesinlik kazanacak. 

FON KULLANIM YERİ DE BELLİ OLDU!

GDZ Elektrik'in halka arzından elde edilecek olan fonun kullanım yeri de belli oldu. Şirketin taslak izahnamesinde yer alan bilgiye göre; halka arzdan elde edilecek net gelirin tamamı, mali borçluluğun azaltılmasında ve mevcut faaliyetlerin finansmanında kullanılacak.

GDZ ELEKTRİK HALKA ARZ NE ZAMAN?

GDZ Elektrik'in halka arzı ne zaman? sorusu yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. Şirketin taslak izahnamesinde, 15 Mayıs 2024 tarihine kadar halka arzın gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

GDZ Elektrik'in halka arz sürecini mobil uygulamalarımız üzerinden anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme