Enerji devi 32.861.886 dolarlık sözleşmeyi imzaladı!

Borsa İstanbul pay piyasasının önde gelen enerji şirketlerinden Smart Güneş Enerji (SMRTG), rekor bedelli bir sözleşmeye imza attı. Şirketten yapılan açıklamada sözleşme bedelinin 32.861.886 dolar olduğu belirtildi.

Enerji devi 32.861.886 dolarlık sözleşmeyi imzaladı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının popüler enerji şirketlerinden biri olan Smart Güneş Enerji (SMRTG), yaptığı iş anlaşmaları ve katılığı ihalelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Bir dönem Borsa İstanbul’da hisselerinin gösterdiği yükselişle yatırımcıların gözdesi olan şirket, yine dikkat çeken bir sözleşmeye imza attığını duyurdu.

Smart Güneş, söz konusu sözleşmenin detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarla paylaştı. Şirketten yapılan açıklamada sözleşme bedelinin ise 32.861.886 dolar olduğu belirtildi.

Şirketin KAP açıklamasının tamamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce 22.03.2024 tarihli özel durum açıklamamızda; Şirketimizin, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Tedarik ve Hizmet Yönetimi Bölüm Başkanlığı tarafından 13.03.2024 tarihinde gerçekleştirilen ‘T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali" konulu ihalede en uygun fiyatı vererek, ihalede 1. sırada yer aldığı, 28.03.2024 tarihli açıklamamızda da ihaleyi düzenleyen kurum tarafından sözleşme imzalanmasına davet edildiğimiz açıklanmıştı.

İhaleyi düzenleyen kurum ile Şirketimiz arasında nihai sözleşme 03.04.2024 tarihinde (bugün) imzalanmıştır. Sözleşmenin toplam bedeli KDV hariç 32.861.886,45 ABD Dolarıdır.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme