Enerya Enerji borsada işleme başlıyor, tarih belli oldu!

14-15-16 Ağustos tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştiren Enerya Enerji (ENERY), gün…

Enerya Enerji borsada işleme başlıyor, tarih belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

14-15-16 Ağustos tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştiren Enerya Enerji (ENERY), gün içerisinde halka arz sonuçlarını da açıklamıştı. Şirketin halka arz edilen paylarının Borsa İstanbul’da işleme başlayacağı tarih de belli oldu.

SPK, 9 Ağustos 2023 tarihinde 2 şirkete halka arz onayı vermişti. Bu şirkertlerden biri olan Enerya Enerji, 14-16 Ağustos tarihlerinde banka ve aracı kurumlar üzerinden talep toplama işlemlerini gerçekleştirdi. Şirket, toplam 39 milyon lotu halka arz yolu ile satışa sunmuştu. Enerya Enerji’nin halka arzına katılım ise 2,8 milyonun üzerinde oldu. Halka arza talep gönderen yatırımcılardan 2,6 milyonunun talebi ise karşılandı.

Enerya Enerji’nin halka arz sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul’da işleme başlayacağı tarih de netlik kazandı. Şirketten yapılan açıklamada, halka arz edilen payların, 23 Ağustos tarihinde işleme başlayacağı duyuruldu.

Enerya Enerji’den konuya ilişkin yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Enerya Enerji A.Ş.‘nin (Şirket) sermayesini temsil eden 145.000.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi’nin 8’inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır. Halka arz edilen 39.000.000 TL nominal değerli Şirket payları 23/08/2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar’da 88,76 TL/pay baz fiyat, “ENERY.E” kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir.”


Share


Benzer Haberler

Social Media

Bakmadan Geçme