Smart Güneş'in çeyreklik net kârında rekor yükseliş!

Borsa İstanbul'un popüler şirketlerinden biri olan Smart Güneş, 2023 yılının 6 aylık finansal…

Smart Güneş'in çeyreklik net kârında rekor yükseliş!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un popüler şirketlerinden biri olan Smart Güneş, 2023 yılının 6 aylık finansal tablosunu açıkladı. Şirketin gelir kalemlerindeki yükseliş dikkat çekti. SMRTG, çeyreklik net kârını 362 milyon TL şeklinde duyurdu.

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Smart Güneş, 2023 yılına ait 6 aylık bilançoyu açıklanan bilançoda, dönemsel satışlar %222 artış kaydetti. Öte yan şirket, brüt kârını %299 ve esas faakiyet kârını da %465 oranında artırmayı başardı.

Smart Güneş’in bilançosunda dikkat çeken kalemlerden biri de özkaynaklar oldu. Şirketin özkaynakları bu dönemde %19 oranında artış gösterdi. SMRTG kodu ile borsada işlem gören şirket, net dönem kârını ise %430 oranında yükseltmeyi başardı.

Smart Güneş’in çeyreklik net kârı ise rekor bir yükselişe imza attı. Bir önceki yılın aynı çeyreğinde 48 milyon TL net kâr açıklayan şirket, bu çeyrekte ise 362 milyon TL net kâra imza attı.

SMRTG hisselerinde PD/DD oranı 47, F/K oranı ise 78,37 şeklinde işlem görüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme