Gen İlaç'tan milyon dolarlık rekor anlaşma!

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ('Gen') ile Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş…

Gen İlaç'tan milyon dolarlık rekor anlaşma!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Gen”) ile Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Sanovel”) arasındaki anlaşmanın güncellenmesi hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İki şirket arasında 16 Kasım 2021 tarihinde imzalanan asıl anlaşmanın ve 8 Eylül 2022 tarihinde yapılan ek protokolün ardından, 25 Ekim 2023 tarihinde yeni bir ek protokol imzalandı.

Yeni ek protokole göre, Gen İlaç şirketi tarafından Sanovel’in ürettiği bazı ürünlerin satış ve dağıtımı artık Azerbaycan, Özbekistan ve ek olarak Gürcistan pazarlarında da gerçekleştirilecektir. Bu anlaşma, Gen İlaç’ın büyüme ve genişleme stratejisi doğrultusunda atılmış bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Yeniden belirlenen ürünler şunlardır:

Azerbaycan’da Gen İlaç tarafından satılacak ve dağıtılacak Sanovel ürünleri:

Ticagrelor etken maddeli ürünler

Nebivalol etken maddeli ürünler

Levetiracetam etken maddeli ürünler

Dapagliflozin etken maddeli ürünler

Sacubitril+Valsartan etken maddeli ürünler

Özbekistan’da Gen İlaç tarafından satılacak ve dağıtılacak Sanovel ürünleri:

Nebivalol etken maddeli ürünler

Dapagliflozin etken maddeli ürünler

Sacubitril+Valsartan etken maddeli ürünler

Gürcistan’da Gen İlaç tarafından satılacak ve dağıtılacak Sanovel ürünleri:

Dapagliflozin etken maddeli ürünler

Sacubitril+Valsartan etken maddeli ürünler

Bu yeni anlaşma çerçevesinde, Gen İlaç’ın satış ve pazarlama faaliyetlerinin 2023 yılı için 198,000 kutu ve yaklaşık 1,920,370 Amerikan Doları (güncel kurlarla yaklaşık 53,950,000 Türk Lirası), 2024 yılı için 292,300 kutu ve yaklaşık 2,972,042 Amerikan Doları (güncel kurlarla yaklaşık 83,500,000 Türk Lirası) ve 2025 yılı için 410,100 kutu ve 4,060,954 Amerikan Doları (güncel kurlarla yaklaşık 114,100,000 Türk Lirası) brüt satışlarına katkı sağlaması öngörülmektedir.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme