Halka arz hisse şaşırttı! Yükselişiyle ASTOR'u geride bıraktı!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketi, yükseliş performansı ile yatırımcıları şaşırttı. 2023 Haziran ayında borsada işleme başlayan Katılımevim Tasarruf Finansman (KTLEV), yatırımcılarına yüzde 882 getiri sağladı. KTLEV, 2023 yılı halka arz rekortmeni ASTOR'u geride bıraktı.

Halka arz hisse şaşırttı! Yükselişiyle ASTOR'u geride bıraktı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un son 1 yılda 50’nin üzerinde şirket halka arz edildi. Bu şirketlerden bazıları yatırımcılarına beklenen katkıyı sunamazken, bazı hisseler ise yükseliş performansları ile adından söz ettirdi. 2023 yılına damga vuran şirketlerden biri de Astor Enerji olmuştu. Hisse, 18 Ocak 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işleme başlamış ve 4 Eylül 2023 tarihinde ise bugüne kadarki tarihi zirve fiyatını görmüştü. 151,40 TL’yi gören ASTOR hisseleri, daha birkaç güne kadar 2023 yılı halka arzlarının en çok yükselen hissesi konumundaydı.

Ancak, son günlerde Katılımevim’in sert yükselişi ve ASTOR paylarında görülen düşüş, KTLEV’in ASTOR’u geçmesine sebep oldu. ASTOR, 28 Şubat tarihli son kapanış fiyatına göre %870 yükselirken, KTLEV hisseleri ise %882 oranında yükseliş kaydetti. KTLEV’in son günlerdeki yükselişi, yatırımcıları da oldukça şaşırttı.

Halka arz hisse şaşırttı! Yükselişiyle ASTOR'u geride bıraktı!

13,43 TL’DEN 132 TL’YE YÜKSELDİ!

Katılımevim’in Borsa İstanbul’da işlem gören payları 13,43 TL’den halka arz edilmişti. 28 Şubat 2024 tarihinde şimdiye kadarki zirve fiyatını gören KTLEV, seansı tavan fiyat olan 132 TL’den kapattı. KTLEV payları, son kapanış fiyatına göre %882 yükselmiş oldu.

Halka arz hisse şaşırttı! Yükselişiyle ASTOR'u geride bıraktı!

BANK OF AMERICA YÜKLÜ ALIM YAPTI!

Dünyanın önde gelen aracı kurumlarından biri olan Bank of America’dan, yüklü miktarda KTLEV alımı yapıldı. 28 Şubat seansında BofA, 633.750 lot KTLEV hisse alımı gerçekleştirdi. BofA’nın ortalama alış maliyeti ise 130,461 TL olarak kayıtlara geçti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme