Halka arz hisse yüzde 718 kazandırdı!

Borsa İstanbul'da işlem gören yeni halka arz şirketlerden Reeder Teknoloji (REEDR), 1 ay gibi kısa bir zamanda yüzde 167 yükseldi. REEDR, halka arz sonrası ise yüzde 718 kazandırdı. Reeder, elektrikli araç üretimine başlayacağını duyurmuştu.

Halka arz hisse yüzde 718 kazandırdı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının yeni halka arz şirketlerinden Reeder Teknoloji, son zamanlardaki yükselişi ile yatırımcıların dikkatini çekiyor. Şirket, halka arz edilmesinin ardından özellikle yaptığı bir yatırım açıklaması ile adından söz ettirmişti. Reeder Teknoloji'den yapılan 2 Şubat 2024 tarihli açıklamada elektrikli araç üretimi konusunda kamuoyuna bilgi sunulmuştu.

Şirket yaptığı açıklamada, "Şirketimizin yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu çalışmalar dahilinde %80'i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefimize uygun olarak, üretim planlamalarını Samsun'daki üretim tesislerimizde yaptığımız elektrikli araç projemizdeki ilk test aracımızı 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedefliyoruz. Elektrikli araç üretimimize ilişkin gelişmeler hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.15-1 sayılı Özel Durumlar Tebliği gereğince gerekli bilgilendirmeler yapılmaya devam edecektir." ifadelerine yer vermişti.

HİSSESİ 1 AYDA %167 YÜKSELDİ!

Reeder Teknoloji'nin Borsa İstanbul'da işlem gören payları, elektrikli araç üretimi konusunda gelen KAP açıklaması öncesindeki seansı 28,50 TL'den kapatmıştı. Şirket, 2 Şubat tarihinde yaptığı açıklama sonrasında hisselerinin sert yükselişi ile Şubat ayında en çok kazandıran hisselerden biri oldu. REEDR payları, 1 Mart 2024 tarihli seansı 76,10 TL'den kapattı. Hissedeki yükseliş oranı %167 olarak kayıtlara geçti.

Halka arz hisse yüzde 718 kazandırdı!

HALKA ARZ SONRASI %718 KAZANDIRDI!

Reeder Teknoloji'nin halka arz edilen payları ise borsada işleme başlamasının ardından %718 oranında kazanç sağladı. Halka arz fiyatı 9,30 TL olan şirket, 21 Eylül 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı.

Halka arz hisse yüzde 718 kazandırdı!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme