Halka arz hisseyi BofA topladı, hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Alves Kablo (ALVES), bir miktar düşüşe geçmişti. Bank of America (BofA) üzerinden yüklü miktarda ALVES hissesi alındı. Hisse yeniden tavan oldu.

Halka arz hisseyi BofA topladı, hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem görmeye başlayan yeni halka arz şirketlerden Alves Kablo, borsada işleme başlamasının ardından 12 günlük tavan serisi yakalamıştı. Daha sonra düşüş gösteren ALVES payları, yeniden yükselişe geçmişti. 21 Mart 2024 tarihli seansta şimdiye kadarki tarihi zirve fiyatını gören ALVES 73,50 TL’yi gördü. Hissede yeniden görülen düşüş sonrası, devreye Bank of America girdi. BofA üzerinden 25 Mart tarihinde yüklü miktarda ALVES hissesi alındı.

HALKA ARZ SONRASI %278 YÜKSELDİ!

Alves Kablo’nun halka arz edilen payları, 29 Şubat 2024 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı. Halka arz fiyatı 19,45 TL olan ALVES, 21 Mart 2024 tarihli seansta 73,50 TL’yi gördü. Halka arz yatırımcıları, hisse bu fiyata geldiğinde %278 oranında kazanç sağlamış oldu.

Halka arz hisseyi BofA topladı, hisse tavan oldu!

BANK OF AMERICA’DAN YÜKLÜ LOT ALINDI!

25 Mart 2024 tarihli seansta bir de sözleşme açıklayan Alves Kablo, dikkatleri üzerine çekti. Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Bank of America üzerinden 589.523 lot ALVES alındı. Alıcılar BofA lider konumda yer aldı. ALVES paylarında alıcılar 492 binin üzerinde lot ile A1 Capital, 274 binin üzerinde lot ile Tacirler Yatırım, 243 binin üzerinde lot ile İnfo Yatırım, 117 binin üzerinde lot ile Vakıf Yatırım ve 270 binin üzerinde lot ile de diğer kurumlar oldu.

HİSSE TAVAN FİYATA YÜKSELDİ!

Alves Kablo’nun Borsa İstanbul’da işlem gören payları, 22 Mart 2024 tarihli seansı 63,20 TL’den kapatmıştı. 25 Mart’ta alıcıların galip gelmesi hisseyi tavan fiyata götürdü. ALVES, 25 Mart tarihli seansı ise 69,55 TL’den kapattı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme