Halka arz şirket açıklama yaptı! BofA hisseyi tavana taşıdı!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Mega Metal (MEGMT), yeni yatırım kararını açıkladı. Şirketten gelen açıklama, MEGMT hisselerini tavan fiyata taşıdı. Bank of America, gelen açıklamanın ardından yüklü miktarda MEGMT hissesi aldı. 

Halka arz şirket açıklama yaptı! BofA hisseyi tavana taşıdı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının yeni halka arz şirketlerinden Mega Metal, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerindnen dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Mega Metal'den yapılan açıklamada, "Şirketimizin organik büyüme stratejisi çerçevesinde yurt içinde yapmayı planladığı yeni üretim tesisi ile ilgili olarak   Kayseri'de bulunan mevcut fabrikamızın  içerisinde bulunan arazinde yer alacak şekilde,  mevcut üretim tesisimize ek olarak 24.000 ton kapasiteli yeni bir üretim tesisi yatırımı yapılması konusunda karar alınmıştır.

Bu yatırım maliyetinin 30 Milyon $ civarında oluşması beklenmektedir.  Yapılacak olan bu yeni  yatırımımız  ile toplam kapasitemiz yıllık bazda %50 artarak 72.000  tona ulaşacak olup, yıllık ciromuza da  250 Milyon $ katkı sağlaması beklenmektedir.

Yeni üretim tesisinin devreye girmesi ile Şirket Ciro ve Kârlılığının  olumlu etkilenmesi beklenmektedir.

Kamuoyuna ve değerli ortaklarımıza önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi.

BANK OF AMERICA TOPLADI, HİSSE TAVAN FİYATA YÜKSELDİ!

Mega Metal'den gelen bu açıklama, şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören payları tavan fiyata yükseldi. Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Bank of America (BofA), 873 binin üzerinde MEGMT hissesi aldı. BofA alıcılar tarafında lider olurken, kuruma en yakın ikinci aracı kurum ise 271 binin üzerinde lot alımı ile A1 Capital oldu. 17 Nisan tarihli seansı 40,94 TL'den kapatan MEGMT, tavan fiyata yükselerek 45,02 TL'yi gördü. Hissede haber yayın saati itibariyle tavan fiyat devam ediyor.

Halka arz şirket açıklama yaptı! BofA hisseyi tavana taşıdı!

MEGMT hisse fiyatı ve haberde geçen diğer rakamsal veriler, haber yayın saati ile geçerlidir. Gün içerisinde veriler değişebilir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme