Halka arz sonrası %2225 kazandıran şirket, yazılım sektörüne adım attı!

Halka arzının ardından yükselişi ile adından söz ettiren şirket, şimdi de yazılım sektöründe…

Halka arz sonrası %2225 kazandıran şirket, yazılım sektörüne adım attı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halka arzının ardından yükselişi ile adından söz ettiren şirket, şimdi de yazılım sektöründe gerçekleştireceği adımla dikkatleri üzerine çekti. İşte detaylar!

Son yılların en çok kazandıran halka arzlarından biri olan Alfa Solar Enerji (ALFAS), yazılım sektörüne girme kararı aldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan açıklamada bulunan şirket, “Şirketimiz Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Şirket”) tarafından yeni kurulacak olan bir bağlı ortaklık vasıtasıyla, enerji sektöründe faaliyet gösteren bir yazılım şirketinin paylarının bir kısmının, yaklaşık 12,5 milyon ABD Doları tutarlı işlem bedeli karşılığında edinilmesi ile ilgili olarak, söz konusu yazılım şirketinin pay sahipleri ile görüşmelere başlamıştır. Anılan işlemin bir aylık süre içerisinde sonuçlandırılması hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı.

%2225 KAZANDIRDI!

Yüzde 700 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştiren şirket, bölünme fiyatı ile tarihi zirvede 170 TL’yi görmüştü. Normalde 58,50 TL’den halka arz edilen ancak, bölünme fiyatı ile halka arz fiyatı 17,31 TL’ye gelen ALFAS, 170 TL’lik tarihi zirvesinde yatırımcılara %2225’in üzerinde kazanç sağladı.

Yaklaşık 1 yıl önce Borsa İstanbul’da işleme başlayan ALFAS, daha sonra sert yükselişi ile adından söz ettirmişti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme