Halka arz sonrası yüzde 2226 yükselen hisse yüzde 38 düştü!

Borsa İstanbul'un önde gelen enerji şirketlerinden Alfa Solar Enerji (ALFAS), halka arz sonrası '26 yükselmişti. ALFAS payları, zirveden yüzde 38 düşüş gösterdi.

Halka arz sonrası yüzde 2226 yükselen hisse yüzde 38 düştü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Alfa Solar Enerji, halka arz sürecinin ardından yatırımcılarına ciddi oranda para kazandırmıştı. ALFAS, bir de yüksek oranda bedelsiz sermaye artırımı ile gündeme gelmiş ve bedelsiz öncesi de yükselişini sürdürmüştü. Sermaye artırımının hemen ardından düşüşe geçen ALFAS payları, zirveden yaklaşık %38 aşağıda işlem görüyor.

HALKA ARZ SONRASI %2226 YÜKSELİŞ!    

Alfa Solar Enerji'nin halka arz edilen payları, 16 Kasım 2022 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Halka arz fiyatı 58,50 TL (%700 bedelsiz sonrası fiyat ile yaklaşık 7,31 TL) olan ALFAS, borsada işleme başlamasının ardından 1350 TL'nin (Bedelsiz sonrası fiyat ile 170 TL) üzerine çıkmıştı. Daha sonra düşüşe geçen hisse, zirveden epey uzakta kalmıştı. Yüzde 700 oranında bedelsiz sermaye artırımına giden Alfa Solar Enerji, geçtiğimiz aylarda 77 TL'li fiyatlara kadar gerilemişti.

ZİRVENİN %38 ALTINDA İŞLEM GÖRÜYOR!

Alfa Solar Enerji'nin Borsa İstanbul'da işlem gören payları, 1 Eylül 2023 tarihinde zirve fiyatını görmüştü. O tarihte 170 TL'ye yükselen hisse, daha sonra ise kademeli olarak düşüş gösterdi. ALFAS payları, 9 Nisan 2024 tarihli seansı ise 104,90 TL'den kapattı. Hisse, son kapanış fiyatına göre zirveden yaklaşık %38 aşağıda işlem görüyor.

Halka arz sonrası yüzde 2226 yükselmişti! Yüzde 38 düştü!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme