Herkes bu bilançoyu konuşuyor! DOAS ne açıkladı?

Borsa İstanbul'un gözde şirketlerinden biri olan Doğuş Otomotiv'in 2023 yılı ilk 3 aylık bilançosu…

Herkes bu bilançoyu konuşuyor! DOAS ne açıkladı?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un gözde şirketlerinden biri olan Doğuş Otomotiv’in 2023 yılı ilk 3 aylık bilançosu, yatırımcılarını memnun etti. Şirketin açıklanan 1. Çeyrek sonuçları, sosyal medyada da gündem oldu. Peki, DOAS ne açıkladı?

DOAS işlem kodu ile payları Borsa İstanbul’da işlem gören Doğuş Otomotiv’in 2023/3 bilançosu açıklandı. 10 Mayıs tarihli bilançonun açıklandığı gün, şirket hisseleri yükselişle seansa başladı. Yatırım şirketlerinin de dikkatini üzerine çeken şirketin hisseleri hakkında analizler peş peşe geldi.

Ak Yatırım, hisse değerlendirmesinde DOAS için hedef fiyatı 235,5 TLden 285 TL’ye yükseltti ve hisseyi ‘Endeks Üstü Getiri’ olarak korudu.

DOAS NE AÇIKLADI?

Şirket, satışlarını 19 milyar TL’nin üzerinde açıkladı ve bu rakamı önceki yılın aynı dönemine göre %167 artırmayı başardı.

Brüt kârını ise 4,5 milyar TL’nin üzerinde açıklayan DOAS, bu rakamı da önceki yılın aynı dönemine göre %213 artırdı.

DOAS’ın net dönem kârı ise 3 milyar 900 milyon TL’nin üzerinde duyuruldu. Şirket, bu kalemi de önceki yılın aynı dönemine göre %291 artırmayı başardı.

Dönen varlıklarında da artış kaydeden Doğuş Otomotiv, bu rakamı ise 17 milyar TL’nin üzerinde açıkladı. Şirketin dönen varlıkları ise önceki yılın aynı dönemine göre %30 yükseliş kaydetti.

Doğuş Otomotiv’in özkaynakları %17, duran varlıkları ise %86 yükseliş gösterdi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU!

Doğuş Otomotiv tarafından açıklanan bilançonun ardından şirket hisseleri (DOAS) yükselişe geçti. BIST100 endeksinin düşüş gösterdiği gün yükselen DOAS payları, sosyal medyada da gündem oldu. Şirket, Twitter’da birçok yatırımcı tarafından konuşulmaya başladı.

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Bakmadan Geçme