Hisse sahiplerine müjdeli haber! Bedelsiz pay dağıtacak!

Borsa İstanbul'un popüler şirketlerinden Ege Gübre, bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Kamuyu…

Hisse sahiplerine müjdeli haber! Bedelsiz pay dağıtacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un popüler şirketlerinden Ege Gübre, bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden kararı duyuran Ege Gübre, bedelsiz sermaye artırımı oranının ise %150 olduğunu belirtti. İşte Ege Gübre’nin bedelsiz detayları!

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Ege Gübre Sanayii A.Ş., 21 Eylül tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden bir duyuruda bulundu. Şirket yatırımcılarının yüzünü güldüren açıklamada, bedelsiz sermaye artırımı kararı alındığı belirtildi.

KAP’tan açıklama yapan Ege Gübre, 40.000.000 TL olan sermayesini 100.000.000 TL’ye yükseltmek için bedelsiz sermaye artırımına gidileceğini paylaştı. EGGUB bedelsiz sermaye artırımı %150 oranında gerçekleştirilecek.

Şirket, bu doğrultuda Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurusunu iletecek. Ege Gübre’nin bedelsiz sermaye artırımı ayrıntıları ise şu şekilde:


EGE GÜBRE SANAYİİ A.Ş.

Yönetim Kurulu Karar Tarihi: 21.09.2023

Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL): 600.000.000

Mevcut Sermaye (TL): 40.000.000

Ulaşılacak Sermaye (TL): 100.000.000

Bedelsiz Oranı: %150

SPK Onay Tarihi: Onay Bekliyor

Bölünme Tarihi: ***


EGGUB NE ZAMAN BÖLÜNECEK?

Ege Gübre bedelsiz sermaye artırımı için SPK’dan onay bekliyor. Şirket’in sermaye artırımını 2023 yılı sonunda ya da 2024 yılı ilk çeyreğinde gerçekleştirmesi bekleniyor.

Halka arz ve sermaye artırımı yapan şirketleri aşağıda linkleri bulunan mobil uygulamalarımız üzerinden anlık bildirimlerle takip edebilirsiniz.

iOS UYGULAMA LİNKİ

ANDROID UYGULAMA LİNKİ

Bakmadan Geçme