Hisse tek seansta yüzde 22 kazandırdı, şirketten açıklama geldi!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Peker GYO (PEKGY) hisseleri, tek seansta yüzde 22 kazandırdı. Güne taban fiyattan başlayan hisse, seansı tavan fiyattan kapattı. Olağan dışı fiyat hareketi sebebi ile şirketten açıklama geldi.

Hisse tek seansta yüzde 22 kazandırdı, şirketten açıklama geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinden Peker GYO (PEKGY) hisseleri, 12 Mart 2024 tarihli seansta borsada nadir görülen bir olaya imza attı. PEKGY payları, seansa taban fiyattan başlasa da günü tavan fiyattan kapattı. Tabandan alım yapan yatırımcılar, tek seansta %22 kazanç sağlamış oldu.

Yaşanan bu olağan dışı fiyat hareketi üzerinde şirketten açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulunan Peker GYO, “Borsa İstanbul A.Ş. tarafından şirketimize gönderilen 12/03/2024 tarihli E-18454353-100.06-24802 sayılı yazı gereğince, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1)  "Olağandışı Fiyat ve Miktar Hareketleri" başlıklı 8. maddesine istinaden, şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak, kamuya açıklanmamış özel bir durumun olmadığını bildiririz.” ifadelerini kullandı.

TEK SEANSTA %22 KAZANÇ!

Peker GYO’nun Borsa İstanbul’da işlem gören payları, 12 Mart tarihli seansa taban fiyat olan 20,24 TL’den başladı. Günün ikinci yarısında yükselişe geçen PEKGY payları, seans kapanışına yakın saatlerde tavan fiyat olan 24,72 TL’ye yükseldi. Hisse, tek seansta %22 fiyat hareketi sağlamış oldu.

Hisse tek seansta yüzde 22 kazandırdı, şirketten açıklama geldi!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme