Hisse yüzde 72 çakıldı! Şirketten açıklama geldi!

Borsa İstanbul'da işlem gören hissesi kısa zamanda yüzde 72 düşen Birikim Varlık Yönetim, olağan dışı fiyat hareketi konusunda açıklamada bulundu. Detaylar Halka Arz Hisseler bülteninde!

Hisse yüzde 72 çakıldı! Şirketten açıklama geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Birikim Varlık Yönetim'in hisseleri, son zamanlarda sert düşüş yaşadı. BRKVY payları, yaklaşık 1,5 ayda %72 değer kaybetti. Hisselerde yaşanan bu sert düşüşün ardından şirketten açıklama geldi.

Hisse yüzde 72 çakıldı! Şirketten açıklama geldi!

Fotoğraf: Canva

15 GÜNDE %72 DÜŞTÜ!

Birikim Varlık Yönetim A.Ş.'nin Borsa İstanbul'da işlem gören payları, 26 Mart 2024 tarihli seansı 238,70 TL'den kapattı. Hisse, daha sonraki birkaç seansta ise bir miktar düşerek yataya yakın bir görüntü çizdi. BRKVY payları, 26 Nisan seansından itibaren ise sert düşüşe maruz kaldı. Hisse, aradan geçen yaklaşık 1,5 aylık zamanda %72 düşüş gösterdi. BRKVY hisseleri, 10 Mayıs tarihli seans kapanışına yakın saatte ise 66 TL'nin altına geriledi.

Hisse yüzde 72 çakıldı! Şirketten açıklama geldi!

Fotoğraf: Tradingview

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ!

Birikim Varlık Yönetim'in hisselerinde yaşanan sert düşüş sonrası şirketten açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklama yapan şirket, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Borsa İstanbul A.Ş.'nin 10.05.2024 tarih ve E-18454353-100.06-26208 sayılı yazısı ile Şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'ne göre, kamuya açıklanmamış özel bir durumun olup olmadığı ve varsa özel durum bildiriminin ivedilikle Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilmesi hususu talep edilmiştir.

Şirketimizin payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği kapsamında mevcut durum itibarıyla Şirketimiz tarafından olağandışı fiyat ve miktar hareketine yol açacak kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur."

Kaynak: Kamuyu Aydınlatma Platformu

Bakmadan Geçme