Hisseleri 6 kat yükselen şirket, %1200 bedelsiz pay dağıtacak!

Borsa İstanbul'un önde gelen teknoloji şirketlerinden Mia Teknoloji, gösterdiği performans ile adeta…

Hisseleri 6 kat yükselen şirket, %1200 bedelsiz pay dağıtacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen teknoloji şirketlerinden Mia Teknoloji, gösterdiği performans ile adeta dudak uçuklatıyor. Haziran ayının sonlarında 130 TL fiyatlardan işlem gören MIATK hissesi, geçen 3 ayın ardından 6 kat yükselerek 780 TL’nin üzerine çıktı.

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören teknoloji şirketlerinden Mia Teknoloji’de yükseliş sürüyor. 2021 yılının son aylarında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan şirketin hisseleri, son zamanlarda yükselişi ile dikkat çekiyor. MIATK, 15,80 TL’den halka arz edilmişti. O tarihten bu yana yatırımcılarının ceplerini dolduran şirket, son zamanlarda ise dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı.

Haziran ayının son günlerinde 130 TL fiyatlarda işlem gören MIATK, son 3 ayda %600’ün üzerinde yükseliş kaydetti. 25 Eylül 2023 Pazartesi tarihli seansta da yükselişe devam eden hisse, şu sıralar 780 TL’nin üzerinde işlem görüyor.

İŞTE MIATK HİSSELERİNİN GÖSTERDİĞİ PERFORMANS GRAFİĞİ

Haber

DEV BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI

Mia Teknoloji, 14 Mart tarihinde yüksek oranda bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. Şirket, 38.000.000 TL olan sermayesini %1200 oranında yükselterek 494.000.000 TL’ye çıkaracak. Şirket, bu doğrultuda Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay bekliyor. SPK’dan onay gelmesi halinde, MIATK yatırımcılarının hesaplarına %1200 oranında bedelsiz pay tanınacak. Hisse fiyatları da aynı oranda yeniden güncellenecek.

YÜKSELİŞİ BEDELSİZ Mİ TETİKLEDİ?

Mia Teknoloji hisselerinin son zamanlardaki sert yükselişi, bir nevi yaptığı iş anlaşmalarına da dayanıyor. Ancak, şirketin aldığı %1200 oranındaki bedelsiz sermaye artırımının da yükselişi tetiklediği düşünülüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MİA TEKNOLOJİ’DEN %1200 BEDELSİZ KARARI


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme