Hisseleri %80 değer kaybeden şirket, 99.500.000 TL'lik sipariş aldı!

Borsa İstanbul'un son aylarda düşüş gösteren şirketi, aldığı 99.500.000 TL'lik rekor sipariş ile…

Hisseleri %80 değer kaybeden şirket, 99.500.000 TL'lik sipariş aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un son aylarda düşüş gösteren şirketi, aldığı 99.500.000 TL’lik rekor sipariş ile dikkatleri yeniden üzerine çekti. Şirketin hisseleri nisan ayından bu yana %80’in üzerinde değer kaybetti.

Borsa İstanbul’da son zamanlarda düşüş görülse de bazı şirketlerin hisselerinde bu düşüş uzun zamandır devam ediyor. Haziran ayında borsada başlayan ralliden dahi nasibini alamayan birçok şirket var. Bu şirketlerden biri de Borsa İstanbul‘da payları işlem gören İmaş Makina (IMASM) oldu. Şirketin hisseleri, 17 Nisan 2023 tarihinde bedelsiz sermaye artırımı öncesi tarihi zirve fiyatını görmüştü. O tarihte 75 TL‘nin üzerinde işlem gören IMASM, daha sonra gösterdiği sert düşüş ile yatırımcıların en çok konuştuğu hisselerden biri oldu. IMASM, şu sıralar tarihi zirve fiyatından %80 aşağıda işlem görüyor. Şirketin hisseleri, 1 Kasım 2023 tarihli seansı 14,57 TL‘den kapattı.

Haber
İMAŞ MAKİNA HİSSELERİNİN BORSADAKİ DEĞER KAYBI

REKOR TUTARLI SİPARİŞ ALDI

Hisselerinde bir türlü toparlanma görülmeyen İmaş Makina, bugün rekor tutara sahip bir iş anlaşması açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarını bilgilendiren şirket, 99 milyon 500 bin TL tutarına sahip yeni sipariş aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Şirketimizle Türkiye’de mukim bir müşterimiz arasında 99.500.000 TL + KDV toplam bedel ile fabrika binası prefabrik çelik konstrüksiyonu için sözleşme imzalanmış ve ödeme bugün alınmıştır. Bu satışın sevkiyatının partiler halinde Aralık 2023 – Şubat 2024 arasında yapılması planlanmaktadır.

Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme