KAP açıklaması yapan şirketin hissesi sert yükseldi!

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklama yaptı. Şirketten gelen açıklama sonrasında hissesi sert yükseldi.

KAP açıklaması yapan şirketin hissesi sert yükseldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden biri olan Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi (HKTM) KAP üzerinden bir açıklamada bulundu. Şirket yaptığı açıklamada daha önce başvurusu yapılan bir projenin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandığını bildirdi. HKTM, söz konusu projede 7 kuruluşun yer aldığını ve konsorsiyum üyesi olarak HKTM'Nin de 125.000 avro almaya hak kazandığını açıkladı.

HKTM tarafından yapılan KAP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ufuk Avrupa Programı'nın 2023-2024 Çalışma Programı Twinning çağrıları altında yer alan ve "Widening" ülkelerinde yer alan araştırma kurumlarının bilim ve teknoloji kapasitesinin ve araştırma profilinin geliştirilmesine odaklanan 2023 çağrılarından "HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-02-01" çağrısına yönelik proje ortağı olarak proje başvurusunda bulunan firmamızın "Twinning IZTECH in Robotics Manufacturing Systems", TWIN-IT-ROMANS akronimli projesinin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandığı tarafımıza bildirilmiştir.

Proje ortağı olduğumuz projenin konsorsiyumunda 7 kuruluş yer almış olup, HKTM'nin almaya hak kazandığı bütçe toplam  125.000,00 € olmakla birlikte projenin toplam bütçesi  1.495.444.04 € olarak gerçekleşmiştir. TWIN-IT-ROMANS projesinin temel amacı, Türkiye'nin önde gelen enstitülerinden biri olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve araştırmacılarını AB düzeyinde uluslararası lider meslektaşlarıyla eşleştirerek, Türkiye'nin robotik üretim alanındaki mükemmeliyet kapasitesini geliştirmektir. 

Yönetim Kurulu"

KAP AÇIKLAMASI SONRASI HİSSE SERT YÜKSELDİ!

Hidropar'dan yapılan KAP açıklaması sonrasında şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören payları da sert yükseliş gösterdi. HKTM hisseleri, 9 Şubat 2024 tarihli seansı 62,55 TL'den kapatmıştı. Hisse, 12 Şubat saat 15.10 itibariyle %7'ye yakın yükselişle 66,85 TL'li fiyatlardan işlem görüyor.

KAP açıklaması yapan şirketin hissesi sert yükseldi!

Gün içerisinde fiyat ve oranlar değişebilir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme