Kayseri Şeker'den KAP geldi, hisse yükselişe geçti!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Kayseri Şeker, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığı ile…

Kayseri Şeker'den KAP geldi, hisse yükselişe geçti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden Kayseri Şeker, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığı ile bir bildirimde bulundu. Yeni ürün üretimi hakkında açıklamada bulunan şirket hisseleri yükselişe geçti.

Geçtiğimiz ay halka arz olarak payları Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Kayseri Şeker, yatırımcılarını halka arz sonrası memnun edememişti. 16,27 TL’den halka arz olan şirket hisseleri, işlem tarihinden bu yana halka arz fiyatının altında seyrediyordu.

Kayseri Şeker’den 9 Haziran tarihinde bir açıklama geldi. KAP üzerinden yapılan açıklamada, yeni ürünün üretimine başlandığı ve piyasaya arz edildiği vurgulandı.

KAYSE’den yapılan açıklamanın detayları ise şu şekilde:

Şirketimiz Ar-Ge Merkezi tarafından tarımın sürdürülebilirliğini sağlamak üzere geliştirilen, yüksek organik madde içeriğine sahip 4 farklı sıvı organomineral gübre üretimi gerçekleştirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tescillenen gübrelerimiz piyasaya arz edilmiştir.

Şirketimiz tarafından piyasaya yeni sürülecek ürünün içsel bilgi olduğu ve özel durum açıklamasına konu edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmekte olup mevcut durumda satışlara etkisi öngörülememektedir.”

HİSSELER YÜKSELDİ!

Kayseri Şeker’in bu açıklamasının ardından, önceki günü 16,28 TL’den kapatan hisseler yükselişe geçerek 17 TL’nin üzerine çıktı.


Bakmadan Geçme