Kısa zamanda yüzde 149 yükselen hisseye yasak geldi!

Borsa İstanbul'da işlem gören yazılım şirketlerinden Kafein Yazılım'ın hisseleri, kısa zamanda yüzde 149 yükselmişti. Borsa İstanbul tarafından hisseye yasak getirildi. İşte gelen o yasak ve detaylar!

Kısa zamanda yüzde 149 yükselen hisseye yasak geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda Borsa İstanbul’un en çok yükselen hisselerinden biri de Kafein Yazılım (KFEIN)’ın hisseleri olmuştu. Özellikle dünyanın dev şirketlerinden biri olan Google ile partnerlik anlaşması sonrasında yükselişe geçen KFEIN payları, yükselişi ile yatırımcıların dikkatini çekmişti.

26 Aralık 2023 tarihinde 50 TL’nin altına düşen KFEIN, o tarihte 49,44 TL’ye kadar gerilemişti. Daha sonra gördüğü bu dip fiyattan yükseliş kaydeden hisse, 2023 yılını ise 58 TL’nin üzerinde kapatmıştı. KFEIN, 5 Şubat 2024 tarihli seansı da 123,20 TL'den kapatarak 49,44 TL'den başlayan yükselişinde %149 primlenmiş oldu.

2024 yılına da hızlı bir giriş yapan KFEIN hisseleri, GOOGLE ile partnerlik sözleşmesi imzalanmasının ardından sert yükselişine devam etti. Yatırımcıların adeta ceplerini dolduran hisse, olağan dışı fiyat hareketlerinin ardından Borsa İstanbul’un radarına girdi.

Kısa zamanda yüzde 149 yükselen hisseye yasak geldi!

BRÜT TAKAS GELDİ! 1 AY YASAK UYGULANACAK!

Kafein Yazılım’ın Borsa İstanbul’da işlem gören paylarına brüt takas tedbiri geldi. Daha önce kredili işlem ve açığa satış yasağı da bulunan KFEIN hissesine gelen bu tedbir ise ikinci yasak olarak dikkat çekti. Brüt takas tedbiri uygulanan hissede, aynı gün içerisinde alınan KFEIN lotları o gün satılamayacak. Bu işlem yasak olacak. Daha önce alınan lotlar ise bu tedbire tabi değil.

BORSA İSTANBUL’DAN AÇIKLAMA

Kafein Yazılım’ın hisselerine brüt takas tedbiri getirilmesiyle alakalı Borsa İstanbul’dan açıklama geldi. Kurum’dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KFEIN.E paylarında 06/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme