Limak Doğu Anadolu Çimento'dan dikkat çeken açıklama!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Limak Doğu Anadolu Çimento (LMKDC), dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şirketin yaptığı açıklamanın detayları haberimizde!

Limak Doğu Anadolu Çimento'dan dikkat çeken açıklama!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son halka arz şirketlerden Limak Doğu Anadolu Çimento Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şirket, yaptığı açıklamada, halka arz gelirinin %100 kullanım yeri olarak gösterilen Ergani Çimento Fabrikası'nın 2.472.000.000 TL karşılığında devralındığını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, "Şirketimizin halka arz izahnamesinin "Halka arzın gerekçesi ve halka arz gelirlerinin kullanım yerleri" başlıklı 28.2 sayılı bölümünde bahsedildiği üzere, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile 30 Ocak 2024 tarihinde imzalanan ve detayları şirketimizin halka arz izahnamesinde paylaşılan Ergani Devir Sözleşmesi hükümleri kapsamında, Ergani Çimento Fabrikası 2.472.000.000 TL bedel karşılığında 1 Mart 2024 tarihinde devralınmıştır. Bahsi geçen bedelin karşılanmasında halka arz gelirleri ve şirketin mevcut kaynakları kullanılmıştır." denildi.

HALKA ARZ SONRASI %94 KAZANDIRDI!

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arz edilen payları, 22 Şubat 2024 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Halka arz fiyatı 16,20 TL olan hisse, 1 Mart 2024 tarihli seansta da tavan olarak toplam 7 tavan yapmış oldu. LMKDC, gördüğü 31,52 TL'lik fiyat ile yatırımcılarına %94 oranında kazanç sağladı.

Limak Doğu Anadolu Çimento'dan dikkat çeken açıklama!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Yorumlar 2
İsmail hakkı 01 Mart 2024 23:35

Hisse almak istiyorum ama bu alanlar nasıl aldıda kar etti küçük hisedarlara bir şey verilmiyorki birileri oralarda çok büyük para götürüyor

Halil arslan 01 Mart 2024 14:07

sanki sade vatandaş hisse alabiliyor,alan yine balinalar,kaç gündür 5 adet hisse bile alamadım .Küçük yatırımcı avucunu yalasın.Küçük yatırımcı sıra ancak balinaların parası bittiginde gelir küçük yatırımcının kanını emmek için.

Bakmadan Geçme