Mahkeme kararı, hisseyi sert düşürdü!

Borsa İstanbul'da haftanın dikkat çeken hisselerinden biri, gösterdiği düşüşle CANTE oldu. Ankara…

Mahkeme kararı, hisseyi sert düşürdü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da haftanın dikkat çeken hisselerinden biri, gösterdiği düşüşle CANTE oldu. Ankara 8. İdare Dava Dairesi, Ankara 10. İdare Mahkemesi’nin Çan 2 Termik A.Ş. lehine verdiği kararın yürütülmesinin durdurulmasına hükmetti. Gelen bu karar sonrasında CANTE hissesindeki kayıp %25’e ulaştı.

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Çan 2 Termik A.Ş., son zamanlardaki düşüşü ile dikkat çekiyor. Seçim öncesinde 16 TL fiyatlara kadar gerileyen hisse, son zamanlarda yükseliş trendine girmişti. 30 TL‘nin üzerine çıkan şirket hisseleri, gelen KAP açıklaması ile yeniden ve sert bir şekilde düşüş göstermeye başladı.

Çan 2 Termik A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden 11 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, “Şirketimizin 14.01.2023, 11.04.2023 ve 17.06.2023 tarihli özel durum açıklamalarında da belirtildiği üzere tarafımıza EPDK tarafından iletilen 13.01.2023 tarihli yazıya müteakip olarak, Ankara 10. İdare Mahkemesinde idari işlemin iptaline yönelik açılan dava ile Şirketimiz lehine tesis edilen kararın Ankara 8. İdare Dava Dairesi tarafından yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiş olup, davanın esastan görülmesine devam edilmektedir. Konu ile ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Şirketten gelen bu açıklamanın ardından CANTE hissesi düşüşe geçmeye başladı. 11 Temmuz Salı günü başlayan düşüş, dün de taban fiyatla devam etti. Geçtiğimiz haftayı 32 TL’lerde kapatan şirket hisseleri, 13 Temmuz öğleden önceki seansta taban fiyata oturdu.

Haber

Yüzde 9,94‘lük kayıp görülen CANTE hissesi, 23,92 TL’ye kadar düştü. Hissede görülen bu haftaki kayıp ise %25‘e ulaştı.




Bakmadan Geçme