Oba Makarnacılık halka arzında lot sayısı belli oldu!

Halka arz hazırlıklarını sürdüren Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin taslak izahnamesi…

Oba Makarnacılık halka arzında lot sayısı belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halka arz hazırlıklarını sürdüren Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.‘nin taslak izahnamesi yeniden yayımlandı. Şirketin halka arzına konu edilecek lot sayısı da netleşti. İşte OBA Makarnacılık halka arz detayları!

Oba Makarnacılık’ın halka arzı için hazırlanan taslak izahname, 2023 Ocak ayında yayımlanmıştı. Ancak şirketin halka arzına konu edilecek lot sayısı başta olmak üzere birçok detay henüz netleşmemişti. Taslak izahnamesi yeniden yayımlanan Oba Makarnacılık’ın lot sayısı da dahil olmak üzere birçok detay açıklandı.

TAMAMI SERMAYE ARTIRIMI!

Oba Makarnacılık’ın halka arzında toplam sermaye artırımı olmak üzere 101.792.375 lot halka arza konu edilecek. Şirket, 407.169.500 TL olan sermayesini, bu halka arz ile birlikte 508.961.875 TL‘ye yükseltecek. Oba Makarnacılık’ın sermaye artırımı ile halka arzı sonrası halka açıklık oranı ise %20 olacak.

BİREYSELE EŞİT DAĞITIM!

Oba Makarnacılık halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Şirketin halka arzında tahsisat oranları ise henüz netleşmedi. Oba Makarnacılık’ın borsa kodunun ise OBAMI olması bekleniyor.

FON KULLANIM YERLERİ DE BELLİ OLDU

Oba Makarnacılık halka arzında fon kullanım yerleri de belli oldu. Buna göre, halka arzdan elde edilecek fon kullanım yeri kalemleri ise şu şekilde:

Ürün çeşitlendirme, enerji ve kapasite artışı yatırımları: %40

İşletme sermayesinin güçlendirilmesi: %40

Finansal borçluluk seviyesinin azaltılması: %20

HALKA ARZ TAAHHÜTLERİ

30 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Şirket, 1 yıl bedelli/bedelsiz sermaye artırımı yapmayacak ve yeni pay satışı gerçekleştirmeyecektir.

Ortaklar, 180 gün pay satışı yapmayacak.

OBA MAKARNACILIK HAKKINDA

Oba Makarnacılık, 1966 yılında Gaziantep’te kurulmuş bir şirkettir. Firma, 2005 yılında el değiştirmiş ve Özgüçlü ailesi tarafından satın alınmıştır. Şirketin ana fabrikası da Gaziantep ilinde bulunmakta ve Oba Makarnacılık, 100’den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

Şirket, 2010 ve 2012 yılları arasında 50 milyon avroluk yatırım yaparak kapasitesini artırmıştır. Oba Makarnacılık’ın günlük 1.540 ton buğday kırma ve yaklaşık 1.000 ton makarna üretim kapasitesi bulunmaktadır.

Haber

2017 yılında Sakarya/Hendek’te de entegre üretim tesisi bulunmaktadır. Bu tesiste ise üretimin başından sonuna yüksek kaliteli nihai ürün garanti etmektedir. Günlük 1330 ton buğday kırma, yaklaşık 800 ton makarna üretim kapasitesi ve lokasyon avantajı sayesinde ürünler süratle dünya sofralarına ulaşmaktadır.

Haber

Şirketin ayrıca, 40 farklı ürün çeşidinde üretimi de bulunmaktadır. Sakarya/Hendek’te yer alan noodle üretim tesisinde hat sayısını 4’e çıkartan firma; günlük 3 milyon paket noodle ve 300 bin adet bardak noodle kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük noodle üretim tesisine sahiptir.

Haber

Sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda noodle üretim tesisinde kullanılan elektrik enerjisinin yarısı tesis çatısına kurulan 2.4 MW gücünde güneş enerjisi panelleri ile karşılanmaktadır.

Kurumsal hedefler çerçevesinde hem üretim tesisinde kullanılan elektriği yenilenebilir enerjiden üretilmiş oluyor, hem de 1700 ton karbon salınımını engelleyerek 33 bin 500 ağacın kurtarılmasını sağlayarak sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaktadır.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme