Otomotiv şirketinden 2.500.000.000 TL borçlanma kararı!

Borsa İstanbul'un adından söz ettiren otomotiv şirketlerinden Anadolu Isuzu, 2.500.000.000 TL…

Otomotiv şirketinden 2.500.000.000 TL borçlanma kararı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un adından söz ettiren otomotiv şirketlerinden Anadolu Isuzu, 2.500.000.000 TL borçlanma kararını açıkladı.

Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Anadolu Isuzu, 14 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında, borçlanma yapısını çeşitlendirme amacıyla önemli bir karar aldığını duyurdu. Şirketin resmi açıklamasına göre, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde Türk Lirası cinsinden toplam 2.500.000.000 TL (İkimilyarbeşyüzmilyon Türk Lirası) tutarında borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildi.

Anadolu Isuzu’nun aldığı bu karar, bir veya birden fazla defada ve yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli satış veya nitelikli yatırımcılara satış şeklinde gerçekleşecek. Borçlanma araçlarının iskontolu ve/veya kupon ödemeli olarak ihraç edilmesine, faiz oranlarının değişken ve/veya sabit faizli olarak belirlenmesine olanak tanınıyor. Ayrıca, ihraç ile ilgili tüm işlemler için gerekli izinlerin alınması ve düzenlemelerin yapılması amacıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank ve diğer ilgili mercilere başvuruların yapılacağı belirtildi.

Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla birlikte, Anadolu Isuzu’nun borçlanma stratejisinin çeşitlendirilmesi ve finansal yapıda esneklik sağlanması hedefleniyor. İhraç ile ilgili tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Şirket yönetimi yetkilendirilmiş durumda.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme