Pasifik Teknoloji (PATEK) katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alan yılın ilk halka arzları Pasifik Teknoloji ve Bor Şeker oldu. Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. halka arz talep toplama ne zaman? Pasifik Teknoloji katılım endeksine uygun mu, borsada ne zaman işlem görecek? Pasifik Teknoloji kişi başı kaç lot düşer?

Pasifik Teknoloji (PATEK) katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu uzun bir aranın ardından halka arz onayı verdi. Son olarak 7 Aralık 2023 tarihinde Avrupakent GYO’nun halka arzına onay veren Kurul, 2024 yılının ilk halka arzlarını ise Bor Şeker ve Pasifik Teknoloji olarak belirledi. SPK’nın bu şirkete onay vermesinin ardından uzun zamandır halka arz bekleyen borsa yatırımcılarını da heyecan sardı. Merakla beklenen halka arzların bazı detayları da belli oldu. Bu haberimizde; Pasifik Teknoloji’nin halka arzında netleşen ayrıntıları sizlerle paylaşacağız.

PASİFİK TEKNOLOJİ HALKA ARZ KAÇ LOT DÜŞER?

Pasifik Teknoloji’nin halka arzında toplam 27.000.000 lot satışa sunulacak. Şirketin halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Ancak yatırımcı gruplarına tahsis edilen lot sayıları henüz netleşmiş değil. Bu detay, şirketin SPK onaylı izahnamesinin yayınlanmasının ardından kesinlik kazanacak. Biz de mobil uygulamalarımızdan ve web sitemizden bu detayı sizlerle paylaşacağız.

PASİFİK TEKNOLOJİ HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

Pasifik Teknoloji’nin halka arz fiyatı 35  TL şeklinde açıklandı. Şirketin halka arz büyüklüğü ise 27.000.000 lotun başarılı bir şekilde halka arz edilmesi halinde 945 milyon TL olacak.

PASİFİK TEKNOLOJİ HALKA ARZ NE ZAMAN?

Pasifik Teknoloji’nin 5-9 Şubat 2024 haftasında halka arz için talep toplaması bekleniyor. Şirketin belirleyeceği 2-3 iş gününde halka arz gerçekleştirilecek. Net tarih belli olduğunda mobil uygulamalarımızdan anlık bildirim gönderilecek.

PASİFİK TEKNOLOJİ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Pasifik Teknoloji Katılım Endeksi’nde yer alacak.

Android Uygulama Linki

iOS Uygulama Linki


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme