Pasifik Teknoloji (PATEK) borsaya nasıl başladı?

Son halka arzlardan Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. (PATEK) borsada işleme başladı. Pasifik Teknoloji ilk işlem gününde tavan oldu mu? İşte detaylar!

Pasifik Teknoloji (PATEK) borsaya nasıl başladı?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 31 Ocak 2024 tarihinde Pasifik Teknoloji'nin halka arzına onay vermişti. SPK'dan halka arz onayı alan şirket, 6-7 Şubat tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştirdikten sonra halka arz sonuçlarını ve işlem tarihini de geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Şirketin 35 TL'den halka arz edilen 27.000.000 nominal değerli payları, 13 Şubat 2024 Salı günü Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Pasifik Teknoloji'nin halka arzına 2,4 milyon dolaylarında yatırımcı katılmıştı. Bu yatırımcıların merak ettiği konulardan biri de PATEK'in borsadaki ilk işlem gününe nasıl başladığı konusu oldu. Bilindiği üzere PATEK öncesi son halka arz AVPGY, borsadaki ilk gününde yatırımcıları zarara uğratmıştı. 

PATEK BORSADAKİ İLK GÜNÜNE NASIL BAŞLADI?

Pasifik Teknoloji'nin halka arz edilen payları, borsaya tavan fiyattan başladı. Halka arz fiyatı 35 TL olan PATEK, 38,50 TL'den işlem görüyor. PATEK hisselerinde saat 10.50 itibariyle tavan fiyat devam ederken tavandan alış emri bekleyen lot sayısı ise 52 milyon lotun üzerinde. Öte yandan ilk 1 saatte PATEK hisselerinde 8.500'ün üzerinde lot ise el değiştirdi.

Pasifik Teknoloji (PATEK) borsaya nasıl başladı?


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme